RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україна пережила нічну атаку окупантів: працювала ППО, є прильоти

Після перерви у кілька днів, у ніч проти 20 червня російські окупанти вчергове атакували Україну "шахедами" - під прицілом опинилися Київ, Львів та Запоріжжя, є прильоти.

"Апостроф" розповідає все, що відомо про нічну атаку.

Зазначається, що тривога почала ширитися Україною близько 2 години ночі.

"Чергова масована повітряна атака на столицю. Цього разу ворог застосував БпЛА, за попередньою інформацією - баражуючі боєприпаси "Shahed". Це лише друга атака іранськими дронами по Києву з початку місяця і перша за останні 18 днів", - розповів начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, дрони насувалися на Київ хвилями, курсами й з різних напрямків, а протиповітряна оборона працювала понад 3 години, стільки ж тривала і тривога. Завдяки ППО у повітряному просторі навколо столиці було виявлено і знищено майже два десятки ворожих цілей. За попередньою інформацією постраждалих та руйнувань немає.

Читайте також: Візит Блінкена в Пекін і питання України: до чого домовились на переговорах

Про небезпеку на Львівщині близько четвертої години ранку повідомив голова Львівської обласної військової (державної) адміністрації Максим Козицький.

"Повітряну тривогу не ігноруйте. На Львівщині є загроза застосування ворожих ударних безпілотників", - написав він у Telegram-каналі.

Він наголосив, що у разі неможливості потрапити в укриття через те, що воно зачинене, варто зателефонувати за номером 112 і кожен випадок буде з'ясовано.

О шостій годині ранку Садовий оголосив про відбій тривоги на Львівщині та розповів, що за попередніми даними є влучання в об‘єкт критичної інфраструктури, внаслідок чого виникла пожежа. На місці події працюють відповідні служби, постраждалих немає.

Чергова підступна масована атака ворога сколихнула також Запоріжжя й передмістя.

Про це повідомив керівник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

За його словами, рашисти, як і раніше цинічно намагалися знищити комунікації, майно та техніку сільськогосподарського та фермерського господарства, а також популярного місця відпочинку. Інформація про постраждалих не надходила, над ліквідацією наслідків ворожих ударів працюють відповідні служби.

Згідно з інформацією Генштабу попередньо, 28 "шахедів" з 30 запущених ворогом - знищено. Зазначається, що по Запоріжжю та його околицях окупанти застосували 7 ракет С-300 - інформація наразі уточнюється.

Раніше ми писали, що, за словами експерта, російська імперія зламається, і ЗСУ їй в цьому допоможуть.

  • Вас може зацікавити:

Макрон підіграє дестабілізації на Кавказі - розслідування

"Смерть" Буданова: голова ГУР відреагував на російські фейки та пожартував про "загін безсмертних"

Українські військові обговорили підтримку ЗСУ і захист від агресора з колегами з Вишеградської четвірки: фото