RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Росія перемогла елеватор: з’явилися деталі ударів РФ по Одещині, фото

Під час нічної атаки безпілотниками Shahed-136 на південь Одеської області росіяни пошкодили зерновий елеватор в Ізмаїлі.

Про це повідомив речник оперативного командування "Південь" полковник Владислав Назаров.

Читайте також: Попри погрози Росії: до портів України прибули три іноземні судна

"Нічна атака безпілотниками типу Shahed-136, випущеними з Азовського моря через Чорне, була спрямована на південь Одеської області. Очевидною метою ворога були об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Сили протиповітряної оборони працювали майже 3 години. Внаслідок атаки виникли пожежі на промислових та портових об'єктах, пошкоджено елеватор. Рятувальні служби працюють. Станом на 05:30 даних про постраждалих не надходило. Остаточна інформація та результати бойової роботи уточнюються”, - написав Назаров.

Журналіст Денис Казанський зазначив, що росіяни продовжують воювати з українським зерном.

"Росія продовжує воювати з зерном. Вночі били по елеваторах в Ізмаїлі. Нагадую, що ці ж люди стверджують, що у 1930-х роках ніякого штучного Голодомору не було", - написав Казанський.

Зазначимо, що в Повітряних силах повідомили про знищення 23 ударних БПЛА Shahed-136/131.

"У ніч на 2 серпня 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Пуски "шахедів" здійснювались з трьох напрямків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ (РФ), Чауда (Крим). Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ударних БпЛА”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість "шахедів" знищено у Київській та Одеській областях. Але, на жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру на Одещині.

Голова Одеської ОВ Олег Кіпер показав наслідки атаки росіян на інфраструктуру.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що лідери африканських держав, які беруть участь у саміті Росія - Африка, відкинули пропозицію президента РФ Володимира Путіна щодо безплатного постачання зерна. Наполягають на поновленні "зернової угоди" з Україною.

Вас також може зацікавити:

Папа Римський закликав РФ відновити зернову угоду та назвав росіян "братами"

Чорна діра: чи зміг Путін зачарувати лідерів Африки

Мир - Африці, війна - терміналам: що задумав Путін щодо зернової угоди