RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Загибель керівництва МВС у Броварах: суд оголосив вирок чиновникам ДСНС

У п'ятницю, 4 серпня, Печерський райсуд Києва у справі про падіння гелікоптера у Броварах, під час якого загинули голова МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович, обрав запобіжні заходи п'ятьом посадовцям ДСНС.

Про це інформує Суспільне.

Читайте: Загибель керівництва МВС у Броварах: у Нацполіції уточнили кількість загиблих і розповіли деталі трагедії

Напередодні підозрюваним ДБР повідомило про підозру у порушенні правил безпеки польотів гелікоптера, що призвело до загибелі людей та службову недбалість.

Слідство вважає, що надзвичайники не перенесли політ делегації МВС через несприятливу погоду, гелікоптер не був призначений для здійснення таких польотів, а екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів.

Начальник Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Іван Коробка заявив, що оскаржуватиме рішення суду. Він зазначив, що всі його посадові дії і рішення під час виконання польоту гелікоптера відбувалися згідно з документами, а рівень екіпажу дозволяв перевозити керівний склад.

Два місяці під вартою без права на заставу Печерський райсуд обрав для посадовця ДСНС Андрія Дворника, якого підозрюють у порушенні правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей. Також два місяці отримав і посадовець ДСНС Олег Іванов, який подаватиме апеляцію. Начальнику служби безпеки польотів суд призначив цілодобове перебування під домашнім арештом.

Нагадаємо, що гелікоптер Super Puma мав певні технічні проблеми, але вони були усунуті виробником.

  • Вас може зацікавити:

Трагедія у Броварах: очевидці розповіли про останні хвилини перед падінням вертольота

Трагедія у Броварах: уряд створив комісію з розслідування причин

Загибель керівництва МВС у Броварах: слідство має дані "чорної скриньки"