RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Дніпрі затримали російського агента, який зливав дані про ЗСУ і переміщення техніки: фото і відео

Контррозвідка СБУ провела спецоперацію, в результаті якої затримала агента ФСБ у Дніпрі, який збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, які задіяні у контрнаступі на східному фронті.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Читайте також: В Хмельницькому СБУ взяла "на гарячому" агента РФ, який готував удар по залізниці, фото

У зоні уваги шпигуна були маршрути руху залізничних ешелонів з військовою технікою, озброєнням та боєприпасами ЗСУ. окрім того, він намагався виявити в районі обласного центру бойові позиції української ППО.

Для збору розвідінформації шпигун об’їжджав територію міста, де фотографував українські об’єкти. Отримані дані агент передавав своєму куратору з ФСБ. Агентурні розвіддані потрібні були росіянам для планування бойових операцій та диверсій, спрямованих на сповільнення українського контрнаступу в районах Вугледара та Новосілки.

Для маскування російський агент перед виходом на завдання перевдягався у військову форму ЗСУ.

Співробітники СБУ затримали російського агента під час виконання ним завдання ФСБ поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі. Під час обшуків у нього виявлено мобільний телефон із доказами листування з куратором, а також набої до автоматичної зброї.

Російському шпигуну повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала мешканку Миколаєва, яка допомагала РФ готувати удари по "центрам ухвалення рішень".

Вас також може зацікавити:

На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювали на ФСБ і "вагнерівців", фото

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото