RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Банда "кошмарила" всю Вінниччину: СБУ затримала "смотрящєго" на прізвисько "Комар", фото і відео

Служба безпеки України, після викриття в Миколаєві найбільшої мережі агентів РФ, затримала ватажка потужного злочинного угруповання, так званого "відомого" за Вінницькою областю відомого кримінального авторитету на прізвисько "Комар", який 10 років тероризував мешканців регіону.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото

Згідно з оприлюдненою інформацією, окрім Комара, співробітники СБУ затримали ще двох учасників угруповання. Серед них - підсанкційний "кримінальний авторитет", що має вплив у кримінальному середовищі.

"За даними слідства, зловмисники понад 10 років тероризували місцевих мешканців та "вибивали" з них гроші за неіснуючі борги. Бандити діяли з особливою жорстокістю і поступово поширювали свій злочинний вплив на території регіону", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а згодом вимагали великих сум грошей за "мирне" вирішення суперечок. У разі відмови платити данину - учасники угруповання загрожували потерпілим та їх близьким насильством та фізичною розправою, а також знищенням майна.

"Задокументовано, як лідер банди "Комар" та його поплічники вимагали з місцевого підприємця 20 тисяч доларів США та погрожували вбивством, якщо він не сплатить гроші. Співробітники СБУ затримали зловмисників "на гарячому" під час передачі першої частини "данини" у розмірі 10 тисяч американських доларів", - зазначили у пресслужбі.

Під час обшуків у будинках затриманих було вилучено вогнепальну, травматичну та холодну зброю, "боргові" розписки від потерпілих та чорнові записи з "обліком" сплачених грошей, великі суми готівки, отримані злочинним шляхом, мобільні телефони з доказами їх злочинів.

"Наразі лідеру банди та її активним учасникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисникам вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна", - наголосили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала священнослужителя УПЦ (МП), який підпільно продавав зброю та боєприпаси, що залишилися після втечі росіян від українського контрнаступу в Херсонській області.

Вас також може зацікавити: