RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

НАБУ заблокувало роботу єдиного в Україні підприємства, що випускало тепловізійні приціли: фото

Національне антикорупційне бюро заблокувало роботу підприємства Archer, яке виробляло тепловізори для Збройних сил України.

Про це повідомив керівник компанії Олександр Яременко у соцмережі Facebook.

Читайте також: Війна дронів: чому росіяни панічно бояться українських безпілотників

Йдеться про єдиного в Україні виробника охолоджених тепловізійних прицілів, де, за словами його керівника, представники НАБУ провели обшук.

У зв'язку з цим роботу компанії призупинено і вона не може допомогти, як раніше з ремонтом, обслуговуванням та з "прошивкою" тепловізійних приладів Archer.

"До нас завітало НАБУ. Провели обшуки в офісах та в будинках співробітників, вилучили телефони, комп’ютери та документи, що стосуються виконання державних контрактів. Це мій перший обшук з 1992 року, коли я став керівником компанії. Все пройшло більш-менш порядно. Ми добровільно передали техніку, всі паролі і документи", - сказав він, додавши здивування тим, що під час обшуку були зроблені копії конструкторських креслень і документації, програмного забезпечення.

Посадовець висловив сподівання, що документація не потрапить у руки конкурентів. Також дивною видалась сама судова ухвала, яка, на його переконання, містить 90% неправди. Тобто суд виніс рішення, не перевіривши відомості. Окрім того, слідчі не були підготовлені, і не знали, що компанія виконала всі держконтракти, попри перепони та труднощі. Не усвідомлюють, до кого прийшли і що взагалі виробляється.

"Що взагалі викликало обурення – це неодноразові вислови пані детектива, що ми не можемо нічого виготовляти і, що ми є "прокладкою" Міністерства оборони України. Молода слідча навіть не поцікавилась, що ця "прокладка" Archer з 2014 року і до сьогодні виконала загалом 71 контракт для оборонного сектору", - наголосив Олександр Яременко.

Керівник компанії закликав повернути обладнання для поновлення роботи.

Як повідомила волонтерка Лілія Болбат, компанія, куди прийшли з НАБУ, є єдиним виробником тепловізійних прицілів в країні для українських військових.

"Який же треш! Єдиний виробник тепловізійних прицілів в Україні. Один з кращих приладів, які я бачила. І що? Таке враження, що перемога комусь не потрібна", - написала вона у Facebook.

Раніше "Апостроф" писав, що Міністерство оборони заплатило 650 млн гривень авансу за безпілотники, які не здатні злетіти.

  • Вас також може зацікавити:

Вкрали з бюджету понад 1 млрд гривень: колишнім топ-чиновникам Міноборони оголосили підозру

"Це не сталінізм”: Зеленський запропонував прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану

"Заробляв" на гуманітарці: НАБУ викрило схему заступника міністра