RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Українська армія просунулась на двох напрямках: ISW оновив карти боїв

Українські війська утримують позиції та продовжують наступальні операції на лівому березі Дніпра в Херсонській області, а також просунулися на північний схід від залізничної колії в районі Кліщіївки.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Десант на лівий берег Дніпра: як ЗСУ змінюють хід війни

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Синьківки, Петропавлівки та Іванівки. У районі Кремінної штурми не проводили. Війська РФ продовжують атакувати на захід від Сватового поблизу Макіївки та на північний схід від Куп'янська. Бої на лінії Куп'янськ-Сватове мають позиційний характер і що українські сили періодично контратакують на цій лінії.

Обстановка на Донбасі

Українські сили просунулися на північний схід від залізничної колії в районі Кліщіївки. Також, ЗСУ проривають російську оборону на схід від Андріївки. Російські війська зробили 15 невдалих спроб відновити втрачені позиції у Хромового, Клещіївки та Андріївки та Південного.

Окупанти атакують у районі Авдіївки, переважно, невеликими групами піхоти. Але темп бойових дій росіян під Авдіївкою знижується, тому що російські сили перегруповуються і потребують підкріплення. Окупанти зосереджують зусилля на північному фланзі Авдіївки та ведуть послідовні штурмові дії. Українські сили відбили понад 20 російських штурмів поблизу Мар'їнки.

Також українські війська відобразили російські штурми на Вугледарському напрямку, де війська РФ втратили десятки одиниць військової техніки.

Обстановка на південному фронті

Російські війська безуспішно атакували поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки). Своєю чергою, українські війська просунулися на захід від Роботиного та у напрямку Мирного. Окупанти здійснили невдалі контратаки поблизу Роботиного.

Українські війська утримують позиції та продовжують наступальні дії на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські "військори" стверджували, що українські війська атакували поблизу Заплави та Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона та 3 км від Дніпра) і просунулися поблизу Кринок. Також ЗСУ утримують позиції поблизу Кринок та Антонівського автомобільного і залізничного мостів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти хочуть захопити Авдіївку Донецької області до настання Нового року.

  • Вас також може зацікавити:

Чи висадилися українські військові на лівий берег Херсонщини? В ЗСУ зробили заяву

На Запоріжжі у росіян погано, в Херсонській області - ще гірше: яка ситуація на фронті і як ЗСУ допоможуть ATACMS

В хід йдуть і "зеки", і авіація: які завдання поставили росіянам на Бахмутському напрямку