RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Під час війни всі біднішають"? Українці нагадали Гетманцеву про яйця по 17 і автопарк чиновників

Українці бурхливо відреагували у соцмережах на заяву голови фінансового комітету Верховної Ради Данила Гетманцева про те, що під час війни "люди біднішають" і несила уряду "за помахом чарівної палички" зробити їх багатшими.

Про це Гетманцев заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Так, на запитання журналіста про те, чи зросла купівельна спроможність людей після торішнього підвищення соцвиплат нардеп відповів: "Слухайте, війна в країні, найбільший конфлікт у світі з 1945 року. Під час війни люди бідніють. І немає жодного уряду, який помахом чарівної палички взяв і зробив би їх багатшим. Війна – це такий період, коли всі біднішають. Через війну у нас суттєво зросло безробіття та рівень бідності. Це абсолютно передбачувано".

Читайте також:Не лотереями єдиними: Данило Гетманцев виступив за московську церкву в Україні

Українців така відповідь обурила. Зокрема, керівний партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній написав на своїй Facebook-сторінці: "Але є нюанси. Банкірів, фінансистів, олігархів та чинуш, які хочуть перекинути витрати на війну на більшість українців, це не стосується".

Його підтримали коментатори. Один із них наголосив, що якась дивина виходить, адже українські банки показали рекордний прибуток за всі роки незалежності, а українці натомість "бідніють". Згадали й про "постачальницю яєць по 17 гривень" Тетяну Глиняну, яка купила чотири готелі у Хорватії.

"Бідні бідніють, а багаті багатіють. За статистикою людей, що почали економити на їжі збільшилось у два рази, з 13% до 26 %, а тих, що можуть дозволити собі все - в три рази, з 0,5% до 1,7%. Збагатили всі хто має відношення до бюджету у воєнкоматів!" - написав один із підписників.

Дехто також згадав, що нардепам під час війни утричі збільшили заробітну плату.

Раніше ми писали, що Гетманцев просуває ризиковий законопроєкт для порятунку бізнесу родини.

  • Вас може зацікавити:

Гетманцев переписує закон про азартні ігри в інтересах пов’язаних із ним компаній - Южаніна

Несприятлива політика Гетьманцева несе загрозливий вплив для економіки та країни - експерти

Законопроєкт Гетманцева може завдати шкоди бюджету та ускладнить отримання коштів від МВФ - ЗМІ