RU  UA

Непогано горять від Bradley та дронів: що не так з танками Т-90

Сили оборони України дедалі частіше стикаються на полі бою та знищують новітні танки окупантів Т-90М "Прорив". Але трапляється, що російська бронетехніка спалахує від FPV-дронів за 500-700 доларів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Луганської ОВА у 2019-2023 роках Сергій Гайдай.

Читайте також: "У Росії немає шансів": Швеція зможе наростити випуск боєприпасів для України

"Зараз на полі бою більше стало Т-90М "Прорив". Це абсолютно нова їх техніка, до речі, це непогані танки, досить потужна, грізна зброя, хоча вона непогано горить і іноді горить від FPV-дронів за 500-700 доларів, а іноді наші захисники їх з Bradley розбивають”, - сказав Гайдай.

На його думку, це свідчить про те, що мають проблеми з доставкою зі складів.

"Ми знаємо, що техніка розкрадалася, і бачимо із супутникових знімків, що люки, там, де двигуни, вони відкриті, і там порожньо - двигуни вони розпродали. І дякувати Богу", - зазначив Гайдай.


Додамо, що Т-90М "Прорив" - це основний бойовий танк російської армії. Перші версії танка надійшли на озброєння у 2020 році. Бойова маса Т-90М складає 48 тонн. Максимальна швидкість танка шосе досягає 70 км/год, по пересічній місцевості - 50 км/год. Запас ходу по шосе - 550 км. Танк озброєний 125-мм гарматою довжиною 48 калібрів. Дальність стрільби сягає 3 км, дальність ураження протитанковою керованою ракетою (ПТКР) - 5 км. На даху башти розташована 7,62 мм зенітна установка з дистанційним керуванням. З основною гарматою спарений 7,62-мм кулемет ПКТ. Боєкомплект танка - 40 снарядів, 22 з яких знаходяться в автоматі заряджання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше заявив, що на 2024 рік європейські країни виділяють недостатньо військової допомоги Україні для боротьби з російською агресією.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Leopard та Abrams проти російських танків: думка військового аналітика