RU  UA

Авдіївка укріплена, але ситуація дуже складна: експерт озвучив негативний сценарій для ЗСУ

Навколо Авдіївки, приблизно на відстані 3-5 км, збудовано досить серйозну мережу укріплень і якщо наші війська зможуть відкинути ворога за них, тоді Сили оборони, з великою ймовірністю, місто утримають. Якщо ж ЗСУ втягнуться у міські бої, то українським бійцям доведеться дуже важко.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Павло Нарожний.

Читайте: "Скрізь повно мертвих росіян і розбитої техніки": репортер CNN розповів про поїздку на фронт в Україні

За його словами, ворог в Авдіївці використовує стандартну для нього тактику: скидання авіабомб вагою 500 кг і більше, масоване використання артилерії, щоб знищити всі будинки, які можуть бути укріпленнями для наших солдатів для оборони.

"І якщо не буде нічого, де закріпитись, то утримати Авдіївку, звичайно, буде нереально. І тоді доведеться відходити на заздалегідь підготовлені позиції", - зазначив експерт.

Крім того, існує небезпека перерізання дороги, якою відбуваються постачання для гарнізону. Там ситуація не така критична, як у місті – там наші бійці успішно тримають оборону, хоч ворог перебуває досить близько.

У той же час, як зауважив Павло Нарожний, до Авдіївки передислокували 3-ту окрему штурмову бригаду, одну з найкращих в Україні. "Отже, командування має якийсь план, і вони його виконують", - підкреслив військовий експерт.

Нагадаємо, що ситуація в Авдіївці залишається дуже складною. Росіяни продовжують активну ротацію та перекидають у місто нові сили та засоби, в тому числі елітні підрозділи з усього фронту.

  • Читайте також:

Доведеться забути про важливі плани: які існують загрози у випадку окупації Авдіївки

"Момент треба відчувати": експерт про ймовірність відступу ЗСУ з Авдіївки

Вперше за майже два роки: з Авдіївки вивели бійців на ротацію