RU  UA

Є кілька дуже небезпечних напрямків: куди росіяни можуть перекинути війська з Авдіївки

Після того, як росіяни зазнали успіху під Авдіївкою, їх наступною метою з військової точки зору може стати Куп'янськ. Якщо ж захоплення Авдіївки було більше політичним рішенням Кремля, то Куп'янськ їм потрібен саме з військових міркувань.

Про це в етері Апостроф TV розповів екскомандир роти батальйону "Айдар", науковець і публіцист Євген Дикий.

Читайте також: Більше ніж за 10 років в Афганістані: спливли дані про втрати Росії в Авдіївці

Він зазначає, що після того, як росіяни захопили Авдіївку, виникло питання, куди вони перекинуть угруповання, яке штурмувало місто: ".. куди далі вони рушать?".

Дикий зауважує: "На перший погляд, логічно було припустити, що вони ці з'єднання використають у напрямку Куп'янська, але начальнику російського генштабу Герасимову в голову не залізеш".

Він додає, що мета взяти Куп'янськ для окупантів дуже важлива з військової точки зору для поліпшення логістики: "Якщо захоплення Авдіївки було більше політичним рішенням Кремля, то Куп'янськ їм потрібен саме з військових міркувань".

Екскомандир роти батальйону "Айдар" вказує на те, що зараз у росіян також є важливі напрямки, де вони можуть задіяти свій контингент з Авдіївки:

"По-перше, наші плацдарми на лівому березі Дніпра в Кринках, які становлять загрозу для Криму. Росіяни, користуючись тим, що в Сил оборони України є дефіцит БК і людей, що також потрібно визнати, дуже б хотіли ці плацдарми зачистити".

Також він зосереджує увагу на Запорізькому напрямку, "... де ми торік відхопили першу лінії оборони так званої "лінії Суровікіна" і де вклинилися в другу лінію. Тобто з усієї "лінії Суровікіна" ми зайняли півтори її частини. Росіяни дуже б хотіли все це відбити назад, оскільки кремлівське командування побоюється, що якщо зараз нам повезуть снаряди і ЗСУ підуть у наступ, то окупантам буде вкрай складно обороняти півтори частини "лінії Суровікіна", що залишилися".

Дикий вказує на вчорашні події навколо Роботиного, де росіяни вже активізувалися. Тому ймовірно, що саме Запорізький напрямок може стати для ворога пріоритетом після Авдіївки.

"Наш Роботинський виступ зараз перебуває під тиском. І це ще без частин, які вони поки що не встигли перекинути з-під Авдіївки", – коментує ситуацію Євген Дикий.

Нагадаємо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій підтвердив, що ЗСУ вийшли з Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Найскладніша ситуація за два роки: Росія намагається повернути відбиті Україною території, карти

"Спасибі Росії, ми вдома": житель розбитої вщент Авдіївки розповів, як радіє окупантам, відео

Росія досягла цього вперше: в ISW пояснили, що стало причиною втрати Авдіївки Україною