RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ відбили всі ворожі атаки, у росіян великі втрати: зведення Генштабу

Російська армія активізувалася на Бахмутському напрямку та продовжує наступати на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському та Херсонському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росіяни намагалися вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра: зведення Генштабу

"Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 11 ракетних та 78 авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку ворог 4 рази атакував позиції наших захисників у районах Торського та Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 25 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'яне, Виїмка, Калинівка, Часів Яр, Новий, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 16 атак у районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах населених пунктів Георгіївка, Перемога, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 4 рази атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, минулої доби, ворог здійснив 11 безуспішних атак позицій наших військ.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління, 2 артилерійських засобах, 1 станції РЕБ, 1 району зосередження особового складу та 1 складу боєприпасів противника", - додали у пресслужбі.

Також повідомляється, що в Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

"В Середземному морі 3 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет. За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря - 8 суден, з них 0 рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря - 18 суден, з них 5 продовжили рух у напрямку протоки Босфор. рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 457830 (+870) осіб,
  • танків - 7205 (+9),
  • бойових броньованих машин - 13852 (+17),
  • артилерійських систем - 11658 (+21),
  • РСЗВ - 1046 (+0),
  • засоби ППО - 762 (+2),
  • літаків - 347 (+0),
  • гелікоптерів - 325 (+0),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 9311 (+27),
  • крилаті ракети - 2096 (+3),
  • кораблі/катери - 26 (+0),
  • підводні човни - 1 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 15671 (+53),
  • спеціальна техніка - 1915 (+0).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ISW проаналізували зміни на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Україна розробила план для контрнаступу: Зеленський заінтригував заявою

Атака тривала майже сім годин: "шахеди" долетіли до Львівщини, в кількох областях лунали вибухи

Глава Пентагону розкритикував атаки України по російських НПЗ