RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Росіяни зламали ефір "Апостроф TV" та інших каналів: всі подробиці

Російські хакери, які раніше вже атакували сайт "Апостроф" та інші медійні ресурси, сьогодні здійснили атаку на етер "Апостроф TV" - кілька хвилин транслювали парад до 9 травня в Росії. Під ворожу кібератаку потрапили ще декілька українських каналів.

Про це повідомила головна редакторка "Апостроф TV" Аліна Блохіна у себе на сторінці у Facebook.

Читайте також: Працюють "спостерігачі" з ЗСУ: на ТОТ "лягли" сайти окупантів

Вона написала наступне повідомлення: "Наш ефір зламали. Кілька хвилин глядачі Апостроф ТБ могли бачити оце біснування на своїх екранах. Ворог слабкодухий, тож йому весь час щось муляє — то в сайти залізти, то перебити супутниковий сигнал".

Вона повідомила "Апостроф", що близько 12:25 фіксувалася повторна спроба з боку російських хакерів втрутитися в етер "Апостроф TV", а о 12:30 - ще одна чергова спроба входу ворога в етер, що тривала близько півтори хвилини. Наразі ворожий сигнал вдалося заглушити.

Головна редакторка "Апостроф TV" перепросила за те, що відбулося і закликала завжди "тримати під рукою" додаткову трансляцію на YouTube.

"Детектор Медіа" зауважує, що супутниковий ефір каналів груп StarLight Media та "Інтер" також зламали – там також запустили трансляцію параду в Москві на Червоній площі.

За словами члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Максима Онопрієнка, як передає "Детектор Медіа", канали оперативно запустили протокол безпеки, щоб вимкнути ворожий сигнал. Ось як він прокоментував ворожу хакерську атаку:

"Провайдери перейшли на інший спосіб отримання сигналу. Але відбулось кількахвилинне втручання в ефіри, під час якого транслювався парад побєди з Московії. Канали повернулись до своїх сіток мовлення".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Міноборони Британії стався масштабний витік даних.

  • Вас також може зацікавити:

Хакери Head Mare виклали дані клієнтів російського провайдера з Кубані

Хакери зламали реєстр Мін'юсту та заблокували роботу "Черкасиобленерго" - деталі

Російські хакери зламали Microsoft: ключові системи під загрозою