RU  UA

Боєприпасів все одно не вистачає: чим ворог найбільше дошкуляє Силам оборони на фронті

Попри запевнення президента України про те, що наші підрозділи вперше за останні місяці не відчувають дефіциту з боєприпасами, самі військові говорять протилежне – ворог випереджає нас у кількох аспектах.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Валентин Бадрак, військовий експерт, голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

За його словами, існують проблеми з інформаційною політикою та прийняттям рішень.

"Днями президент Зеленський повідомив, що наші бойові підрозділи вперше за останні місяці не мають дефіциту з боєприпасами. Не виключено, що йому донесли саме таку інформацію, яку він потім озвучив. І це привід для занепокоєння, тому що, як повідомляють самі військові, проблеми зберігаються. Причому не лише в тому, що росіяни випереджають нас за кількістю людей, БК та техніки, але також за якістю щодо деяких позицій", — наголосив військовий експерт.

Він порівняв перші місяці повномасштабного вторгнення і зараз і зазначив, що спочатку Україна мала переваги у контрбатарейній боротьбі коштом більш прицільної стрілянини. Коли росіяни втрачали тисячами артилерійські установки, наші втрати вимірювалися в десятках.

"Ворог пристосувався за рахунок активного використання модернізованих розвідувальних БПЛА з електричним двигунами, які майже цілодобово перебувають у небі, виявляючи важливі цілі, по яких потім завдається удар. Саме так вони виявили і били по системах Patriot, а також раніше вдарили під двома нашими. вертольотам, як приклад", - пояснив Валентин Бадрак.

Він додав, що проблема з БК зберігається, а також актуальною залишається питання, чи прикриття нас з повітря від розвідувальних БПЛА противника та авіації, яка на нас скидає КАБи.

"Є сподівання, що за підсумками найближчого засідання формату Рамштайн ці питання буде вирішено", - резюмував експерт.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про передачу ще 2 млрд доларів для української армії.

  • Вас може зацікавити:

Перемир'я поки що неможливе: головні тези розмови Зеленського з журналістами про війну і не тільки

НАТО може відправити війська в Україну: названо умову

Німецький оборонний концерн вироблятиме в Україні системи ППО: коли може відкритись завод