RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У Мирнограді працівники ДСНС дістали з-під завалів кота, який врятував життя господарці

Рятувальники ДСНС дістали з-під завалів зруйнованого житлового будинку у Мирнограді кота та розповіли його історію з порятунку господарки.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Донецькій області на Facebook.

В повідомленні нагадали, що 14 липня Росія атакувала Мирноград, обстрілявши місто. Було зруйновано під'їзд однієї з житлових п'ятиповерхівок: "Під завалами опинилися не лише люди, але й беззахисні тварини".

Рятувальники ДСНС півтори доби проводили аварійно-рятувальні та пошукові роботи на місці обстрілу: "Розбираючи завали, крізь пил та уламки, надзвичайники почули жалібне нявкання. Це був звук надії, стогін маленького створіння, що благало про допомогу".

Працівники служби обережно вивільнили з пастки зляканого котика, який просидів під завалами майже добу: "Тварина була налякана, але, на щастя, неушкоджена".

Вони також розповіли символічну історію кота та його господарки, за словами якої тваринка врятувала їй життя. Як повідомляє жінка, за кілька хвилин до обстрілу її домашній улюбленець почав голосно нявкати та наполегливо звати її в кімнату, яка в результаті обстрілу не постраждала, "... чим врятував життя жінки".

Нагадаємо, 14 липня російські війська атакували ракетами населені пункти Мирноград та Лиман.