RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

На Сумщині працювала ППО: відомо про удар по критичній інфраструктурі

В ніч на 23 липня Росія атакувала Сумщину, вдаривши по об'єктах критичної інфраструктури Шосткинської громади. В небі над областю працювала ППО – ліквідувати вдалося 7 ударних безпілотників противника.

Про це повідомляє "Апостроф".

Сумська обласна військова адміністрація повідомляла, що в ніч на 23 липня ворог завдав авіаційний удар по об'єктах критичної інфраструктури Шосткинської громади.

"На місці працюють всі необхідні служби. Проводиться ліквідація наслідків ворожої атаки та аварійно-відновлювальні роботи", – йдеться у повідомленні. Попередньо без загиблих.

Вранці Сумська ОВА додала, що вночі у небі над Сумщиною силами протиповітряної оборони області знищено сім ворожих БпЛА різних типів.

Разом з цим командувач Повітряних Сил Микола Олещук в Telegram-каналі повідомив, що в ніч на 23 липня вдалося ліквідувати 7 ворожих безпілотників.

"У ніч на 23 липня 2024 року противник завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-69 із повітряного простору Курської області – рф. та 8-ма ударними БпЛА типу «Shahed» також із Курського напрямку. Атаковано Сумщину", – пише Олещук.

До відбиття повітряного нападу залучались підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил.

В результаті протиповітряна оборона збила 7 ворожих ударних БпЛА "Shahed – 131/136". Також Олещук додає:

"Внаслідок активної протидії ворожа керована авіаційна ракета Х-69 не досягла своєї цілі".