RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Військовий ЗСУ пояснив, як вдалося збити російський Мі-28 дроном

У вівторок, 6 серпня, українські бійці в небі над Курською областю збили російський гелікоптер Мі-28. Це була унікальна подія, оскільки влучного удару було завдано FPV-дроном.

Про те, наскільки складним було завдання зі збивання Мі-28 в польоті, розповів командир роти ударних безпілотників "Орден Сантьяго" Ігор Луценко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами військового, який сам займається аеророзвідкою, немає нічого складного в тому, щоб влучити дроном у рухому ціль.

"Нічого нереального тут немає, про це вже давно думали ми з колегами. І ось нарешті емпірика показує, що це можливо. Принаймні, те відео, яке ми всі побачили, є доказом того, що це реально.

Питання лише в тому, що у нас з'явилося більше пристосованих для таких операцій дронів і щоб у нас були можливості для виявлення цих вертольотів, бо їх треба ще знайти.

Якщо ці дві умови у нас будуть, то я думаю, що явище "збиття дронами класичної військової техніки" типу вертольотів стане правилом, а не винятком", - пояснив Луценко.


До слова, російські Z-пабліки повідомили, що внаслідок удару FPV по Мі-28 воїнами М2 ЦСО А СБУ у гелікоптера було пошкоджено гвинт і росіяни змушені були його швидко посадити.

Як повідомляв "Апостроф", під Донецьком український оператор дрона збив російський гелікоптер Мі-8.