У Німеччині створили кумедну міні-вантажівку на батарейках: фото та відео

Німецький автовиробник Electric Btands презентував свій дебютний електрокар Xbus, який зовні дуже схожий на мікроавтобус УАЗ "Буханець".

Про це розповідає Naavtotrasse.

Електрокар має невелику масу і компактні габарити: 3640х1600х1940 мм. Невелика і його вантажопідйомність, вона становить 450-600 кг. Xbus розрахований на перевезення чотирьох пасажирів і невеликої кількості багажу.

Базова версія укомплектована батареєю на 10 кВт * год, вона забезпечує 200 км їзди без підзарядки. За додаткову плату на електрокар ставлять АКБ на 30 кВт * год. Вона збільшує дальність ходу до 600 км.

Електрокар оснащений редуктивною трансмісією, в яку входять чотири мотори з постійною потужністю в 20 кінських сил. Максимальна продуктивність установки досягає 75 к.с. Салон обладнаний тачскріном системи мультимедіа, парою USB-портів, що дозволяють підключати динаміки, а також рядом додаткових сервісів.

Ймовірний старт виробництва Xbus запланований на 2022 рік, попередня ціна міні-вантажівки - 18 070 євро в мінімальній комплектації.

Як розповідав "Апостроф", в Харківській області чоловік зібрав з деталей трьох машин всюдихід і назвав автомобіль "маленька звірюка".