RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як заощадити на автоцивілці: шість простих порад

Автоексперти дали поради, як в Україні можна заощадити на покупці поліса автоцивілки, а раніше вони розповіли, що у водіїв, які працюють на вантажних і пасажирських перевезеннях, мають бути також поліси особистого страхування.

Про це пише Hotline.finance.

1. Заощадити допоможе заміна паперової страховки на електронну, адже її ціна нижча. Купуючи автоцивілку в офісі страхової компанії, доводиться платити також за друкований бланк і за роботу страхового агента. Під час оформлення поліса онлайн, користувач самостійно заповнює інформацію, і після оплати карткою отримує страховку на свій e-mail.

2. Потрібно вибрати оптимальну програму в співвідношенні ціна-якість. Для цього необхідно вивчити якомога більше пропозицій від страхових компаній і вибрати те, що підходить саме вам.

3. Важливо врахувати франшизу - частину коштів, що не покривається страховою компанією при ДТП. Як правило, вона складає від 1000 грн до 2600 грн. Чим більша франшиза, тим нижча ціна договору. Франшиза скорочує кількість звернень з дрібних виплат. Франшиза має сенс, якщо ви готові ремонтувати авто після незначної ДТП за свій рахунок, що позбавить від тяганини з формальностями зі страховою. Якщо ні - економія не виправдана.

4. Експерти радять не чекати кінцевої дати договору, а купувати автоцивілку заздалегідь в період розпродажів або акцій. Це не тільки допоможе заощадити, але і захистить від ситуації, коли через забудькуватість можна залишитися без захисту після закінчення терміну діючого договору.

5. Багато продавців розсилають своїм клієнтам листи з промокодом за допомогою яких можна ще знизити вартість страховки.

6. Тим, хто має право на пільги, не варто ними нехтувати. Економія може бути істотною - до 50%.

Згідно зі статтею 13 Закону України "Про ОСАЦВ, оформити автоцивілку зі знижкою -50% мають право:

  • учасники війни;
  • особи з інвалідністю II групи;
  • особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I або II категорії);
  • пенсіонери.

Раніше "Апостроф" розповідав, які штрафи "світять" порушникам за їзду смугою громадського транспорту.