RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Кондиціонер, Wi-Fi та багато іншого: у Польщі показали тролейбус за мільйон євро, фото

Польський автовиробник Solaris Bus & Coach виконав замовлення і представив новий тролейбус вартістю понад один мільйон євро. Це великогабаритний транспортний засіб, що складається із трьох секцій. Його довжина сягає 24 метри. Таким чином, новий тролейбус став найбільшим та містким транспортним засобом у всій лінійці компанії.

Про це повідомив портал "Авто Центр".

Загалом, на даний момент, планується виготовити 16 цих тролейбусів. Вони будуть поставлені словацькому оператору Dopravný Podnik Bratislava до середини 2023 року. Їхня загальна вартість складе майже 17 мільйонів євро.

Варто зазначити, що Solaris Trollino 24 був протестований цим перевізником ще в листопаді минулого року на вулицях Братислави. Ця модель знадобилася через те, що пасажиропотік безперервно збільшується.

При цьому 24-метровий тролейбус Solaris був продемонстрований широкій публіці ще в 2019 році на міжнародному автобусному салоні Busworld 2019 у Брюсселі.

Тролейбус оснащений двома тяговими електродвигунами потужністю 160 кВт кожен. На даху другої секції розміщено додаткові батареї. Вони заряджатимуться в дорозі контактним способом. Завдяки ним Trollino також зможе працювати на ділянках без зовнішнього джерела живлення. Для цього водієві потрібно натиснути лише одну кнопку.

Загалом тролейбус розрахований на перевезення 160 пасажирів. У салоні є 60 місць для сидіння. Датчики підрахунку пасажирів будуть розміщені над дверима за схемою 2-2-2-2-2. Ця інноваційна модель буде оснащена безліччю зручностей. Це кондиціонер, Wi-Fi, світлодіодне освітлення в інтер'єрі та USB-роз'єми. Більш того, для допомоги водієві та підвищення безпеки пасажирів буде встановлена система відеоспостереження, що складається з 7 зовнішніх камер та 9 камер, які контролюють салон.

Раніше ми також повідомляли про те, як деякий час назад в мережі показали фото незвичайного українського автобусу.