Електрокар в Україні може бути доступним: які є варіанти та ціни

Електромобілі набирають все більшу популярність у всьому світі. Технологія вже встигла розвинутись до прийнятного рівня. Навіть незважаючи на всі плюси та мінуси, які співвідносяться у різних виробників у різні боки, зараз, напевно, всі автомобілісти хоч раз ловили себе на бажанні спробувати побути власником електромобіля. Але подібні пориви часто розбиваються об цінники, котрі дуже "кусаються".

Портал finance.ua назвав найбільш бюджетні електрокари на вторинному ринку.

Nissan Leaf

За цей застарілий автомобіль, батарея якого підійшла приблизно до середини свого життєвого циклу, потрібно віддати приблизно 4900 доларів США, або 132 тисячі гривень. За ці гроші ви зможете насолодитись автомобілем на електричній тязі. Але є один суттєвий мінус – дальність подорожі. Вона буде суттєво обмежена (приблизно до 70-100 км на одному заряді батареї).

Renault Twizy

Цей електрокар на одну людину досить специфічний. Ціна від виробників становить приблизно 5 тисяч доларів США, або 135 тисяч гривень. Габарити цього транспортного засобу досить скромні, через що він не місткий. Заряду батареї має вистачити на 100 км пробігу. У той же час, максималка автомобіля становить лише 80 км/год, а в салоні відсутня пічка.

Renault Kangoo ZE

Це найпопулярніший представник комерційного електротранспорту в Україні. Запас ходу цього електрокара становить приблизно 170 км. Якщо ж йдеться про старе авто, то тоді ця цифра буде приблизно на рівні 80 км. Але й ціна становитиме відносно небагато – лише 5200 доларів США.

Citroen C-zero

За цей електрокар 2011 потрібно буде заплатити приблизно 5300 доларів США. Цей транспортний засіб є ідеальним для міських умов. Одного заряду батареї вистачить приблизно на 80 км пробігу.

Smart EQ Fortwo

-

Машина 2014 року, яку привезли зі США, коштуватиме своєму покупцю 6400 доларів (приблизно 172 800 грн). Одного заряду цього малюка вистачає на 120 км пробігу, крім цього автомобіль має всі останні опції.

Раніше ми також називали найпопулярніші у світі бренди авто.