RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Доведеться переплачувати: в Україні різко подорожчала розмитнення деяких авто

В Україні зросли витрати на розмитнення деяких автомобілів, ввезених з-за кордону – митники відмовляються визнати вартість привезених автомобілів за фактичними документами, мотивуючи це наявністю свого внутрішнього прайсу.

Про це повідомляє UBR.ua.

Зокрема йдеться про корейські автомобілі - труднощі з їх оформленням тривають ще з кінця минулого року. Наприклад, Одеська митниця відмовилася проводити процедуру розмитнення даних автомобілів, оскільки підозрює заниження їхньої вартості новими власниками, навіть незважаючи на надані ними документи та рахунки.

Крім того, брокерам повідомили, що вводиться спеціальна таблиця, де будуть вказані мінімально допустимі ціни на авто, ввезені з Кореї - тариф на розмитнення даних машин формуватиметься відповідно до цієї таблиці. Як зазначає глава компанії SE Korea Євген Сидорук, ця таблиця з'явилася лише у січні - у результаті клієнтам довелося заплатити не лише за стоянку в Одеському порту, але й за розмитнення авто.

За словами засновника компанії KoreaStyle В'ячеслава Грушукова, на практиці, якщо людина завозить автомобіль корейського виробництва в Україну, митники прямо говорять йому про вартість за табличкою. Наприклад, митниця може заявити, що за їхньою табличкою машина коштує не 6 тисяч доларів, а 8 тисяч.

Якщо сюди додати ще й доставку (близько 1400 доларів), то всі митні витрати та ціна за розмитнення машини формуються від 9400 доларів, а не від фактичних 6000. За даними Євгена Сидорука, подібна ситуація стала можливою через змову між одеськими митниками та деякими фірмами.

І хоча незабаром цю схему розкрили, це не призвело до її повної ліквідації - вона була на якийсь час призупинена. Потім з'явилася вищезгадана табличка – ситуація позначилася на споживачах, яким доводиться переплачувати за легальне ввезення автомобіля.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що інспектори Дніпровської митниці допустили "недбалість" на понад 145 млн гривень.