RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

В Україні запровадили обмеження цін на "преміальне" паливо

У суботу, 26 березня, уряд України прийняв постанову про те, що ціна на "преміальне пальне" в країні не може більш ніж на 5% перевищувати ціни звичайного пального. Таке обмеження ввели для стабілізації паливного ринку.

Про це повідомив на своєму каналі у Telegram прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Прийнято постанову, яка регламентує, що ціна на так зване "преміальне пальне" не може більш ніж на 5% перевищувати ціни звичайного пального. Таким чином ми нівелюємо можливість для деяких АЗС ставити необґрунтовано високі ціни", - написав він.

За словами Шмигаля, сьогоднішня ціна дозволяє паливним компаніям України отримувати справедливу маржу, таким чином, це допомагає працювати і далі.

Прем‘єр-міністр нагадав, що кілька тижнів тому уряд та парламент України зробили декілька кроків для того, щоб стабілізувати ціни на бензин та не допустити дефіциту пального. Наразі ціни знизились на 5-10 гривень, поставка пального відновилася та на багатьох АЗС воно вже є у достатній кількості. У цьому контексті Шмигаль повідомив, що з Європи до України поїхали тисячі тонн пального.

Раніше ми писали, що міністерство економіки 26 березня оновило середню вартість бензину та дизельного палива, внаслідок чого максимальна роздрібна ціна А92 та А95 не може перевищувати 33,53 грн.