RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Як економити паливо під час дефіциту: важливі поради

Експерти підготували кілька порад українським водіям, які допоможуть їм заощаджувати бензин чи дизель в умовах дефіциту палива.

Про це пише тематичне видання Auto24.

За словами фахівців, їзда в міських умовах - головна помилка, якої припускаються водії при дефіциті палива. Причина в тому, що по вулицях авто доводиться часто розганятися, що вимагає впорскування в циліндри додаткових порцій бензину або дизпалива.

Однак, як запевняють експерти, паливо можна заощаджувати і за допомогою інших хитрощів.

Дефіцит палива в Україні - як економити бензин чи дизель

  • Двигун - намагайтеся не навантажувати непрогрітий силовий агрегат високими оборотами, прискореннями, рухом на підйом та високою швидкістю. За такого типу їзди витрата палива збільшується.
  • Транспортна політика – перегляньте своє ставлення до прокладання маршрутів. За умови дефіциту палива не обов'язково відразу доїжджати автомобілем у потрібне місце, адже ви можете залишити авто на півдорозі та пересісти на громадський транспорт
  • Стиль їзди - забудьте про різкі прискорення або гальмування перед світлофорами. Розраховуйте дорогу так, щоб вам не доводилося різко набирати чи скидати швидкість. Під час руху з гірки накатом не вимикайте зчеплення та передачу, і не розкручуйте двигун до більших обертів.
  • Швидкість - не набирайте швидкість більше 80 км/год, оскільки більшість моделей після цієї позначки збільшується витрата палива.
  • Скромність - забудьте на час про кондиціонер і пам'ятайте, що відкриті вікна під час їзди підвищують витрати пального.
  • Техстан - перевірте, щоб шини були накачані, кути установки коліс відрегульовані, а паливні форсунки та свічки запалювання - чистими та справними.
  • Зайвий тюнінг - якщо ви часто розганяєтеся до 4-5 передач, то вам краще зняти з даху багажник, штатні рейлінги, додаткові спойлери, мухобійки та антени, оскільки зайві деталі лише додають аеродинамічного опору машині.

Раніше ми розповідали, що в Україні з'явилася нова послуга для водіїв, які не хочуть стояти у черзі за паливом.