RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Розкотили губу: на ВАЗі хочуть створити дві нові моделі легковиків

Найближчим часом російський "АвтоВАЗ" планує розпочати випуск нових "Вести" та "Гранти" - рада директорів затвердила створення двох нових моделей.

Про це повідомляє Мінпромторг Росії.

Однією з цих машин має стати кросовер на платформі "Вести", про який вже не раз говорив президент компанії Максим Соколов, а друга модель - це "окрема родина сегмента B на глобальній платформі". Йдеться про нову "Гранту", яку побудують на архітектурі CMF-B, що дісталася "Ладі" від групи Renault. За словами Соколова, до лінійки увійдуть седан і два універсали – звичайний та підвищеної прохідності.

Голова правління АвтоВАЗу, голова Мінпромторгу Денис Мантуров зазначає, що компанія поставила на 2023 рік амбітні плани – випустити до 500 тисяч автомобілів. Рада директорів також одноголосно схвалила старт двох проектів нових моделей Lada, які мають стати на конвеєр у 2024-2025 роках.

Судячи з озвучених чиновником термінів, наступного року жодних новинок чекати не варто, але на конвеєр мають повернутися Vesta і Largus: з анонсованого Мантуровим півмільйона машин на "Весту" має прийтись приблизно 120 тисяч.

Раніше ми писали, що в Росії через санкційний зашморг спостерігається гостра нестача автомобілів, тому неіснуючий радянський бренд "Москвич" повертається .