RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україну заполонили "небезпечні" автомобілі: як не стати жертвою

Щороку в Україні знаходять сотні автівок, які були викрадені в інших країнах та які знаходяться у розшуку по лінії Інтерполу.

Про це інформує ресурс "Закон і Бізнес", посилаючись на дані Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва.

За інформацією правоохоронців, у 2021 році в Україні було встановлено 312 автотранспортних засобів, що розшукувались правоохоронними органами іноземних країн.

Читайте також: Під Харковом окупанти-мародери вкрали у колекціонера раритетні авто

Найбільше авто було вкрадено у Італії (72), Чехії (59) та Німеччині (50).

Також своїх автівок позбувалися громадяни Польщі (18), Словаччини (12), Литви (9), Болгарії та Франції (по 8), Австрії (7), Швеції (6), Бельгії (5), Латвії (4), Великої Британії та Норвегії (по 3), Нідерландів, Швейцарії, Сербії, Іспанії та Мексики (по 2), Румунії, Фінляндії, Греції, Бразилії, Туреччини, Данії, Казахстану, Португалії, Японії, Хорватії, Люксембургу та Боснії і Герцеговини (по 1).

З Росії, до речі, поцупили 26 авто.

І лише 19 автотранспортних засобів, що розшукувались правоохоронними органами України, в цей же рік були встановлені на території іноземних держав: у Росії аж 17, а в Сербії та Чехії - по 1.

Оскільки в Україні найбільше знаходиться нелегальних автівок з Італії, Чехії, Німеччини, Росії та Польщі, припускається, що саме ці країни і є найбільшими постачальниками крадених машин. Беззаперечним лідером "чорного експорту", попри війну, залишається Російська Федерація.

Нагадаємо, що в Україні найчастіше викрадають автомобілі корейських брендів й у 2022 році лідерами виявилися кросовери Hyundai та Kia.