RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Маневрені та зручні: названі 10 найкращих суперміні авто

Автоексперти, що склали рейтинг найкращих автомобілів 2023 року за співвідношенням ціни та якості, запевняють, що маленькі хетчбеки B-сегменту, тобто суперміні, залишаються найпопулярнішими автомобілями в Європі.

Все частіше суперміні пропонують рівень сприйманої якості, продуктивності та технологічної складності, який можна порівняти з більшими хетчбеками. І найкращі поєднують деякі або все це з маневреністю, яку може запропонувати лише невеликий легкий автомобіль. Про це пише "Апостроф" з посиланням на Autocar.

1. Seat Ibiza

Seat Ibiza п'ятого покоління увірвався на вершину рейтингу суперміні-класу. Наслідуючи великий Seat Leon у багатьох відношеннях, Ibiza містка, добре оснащена і набагато краще оздоблена, ніж раніше. Додайте до цього прекрасну керованість на дорозі та витончений дизайн, співвідношення ціни та якості – все це складе найкращу пропозицію у своєму класі.

2. Skoda Fabia

Skoda Fabia, як і раніше, залишається одним з найдоступніших варіантів у своєму класі. Тим не менш, це один із найпростіших суперміні на ринку. Інтер'єр хоч не надто шикарний, але він інтуїтивно зрозумілий, наскільки це можливо, з великими кнопками та висококласною ергономікою. Попри те, що машина багато в чому схожа на Ibiza та Polo, Fabia помітно відрізняється відчуттями від водіння. Це підкріплюється матричними світлодіодними фарами, системами допомоги водію та функціями активної безпеки, а також великим сенсорним екраном та безліччю цифрових датчиків, які Skoda пропонує як опції.

3. Ford Fiesta

Якість інтер'єру підводить Fiesta в порівнянні з найкращими суперміні, і він не зовсім у тій же лізі, що Polo чи Ibiza, за складністю обладнання чи практичністю. Однак, трициліндрові бензинові двигуни з турбонаддувом Ecoboost на Fiesta залишаються видатними, завдяки поєднанню керованості та динамічності.

4. Volkswagen Polo

Polo зручний у використанні, витончений, легкий у користуванні, просторий, зручний і дуже міцно зібраний. Такий набір якостей, представлений за ціною, що не така висока, як в інших моделей VW, робить його одним з кращих варіантів у цьому надконкурентному класі. Його двигуни універсальні, ходові якості дуже гарні, а на задніх сидіннях є місце як для дорослих середнього зросту, так і для дітей.

5. Renault Clio

Мало того, що Clio як і раніше виглядає чарівно як суперміні, остання модель набула нової сутності та деяких нових фундаментальних переваг, що ховаються за її шикарною естетикою. Дизайн салону, ергономічне компонування та пристойна якість, співвідношення ціни та якості залишаються його сильною стороною.

На жаль, RS-версії не буде. Натомість найшвидшим Clio є гібрид Renault Clio E-Tech потужністю 138 к.с. Для суперміні це досить дорого, але не дорожче за гібридні конкуренти, такі як Toyota Yaris або Honda Jazz. Силовий агрегат E-Tech може здатися недостатньо потужним у великих автомобілях, але він ідеально підходить для Clio і робить його швидше і привабливішим, ніж ці два японські гібриди.

Читайте також: Названі топ-5 авто бізнес-класу з пробігом в Україні: фото та ціни моделей

6. Hyundai i20

У i20 просторий салон, великий багажник та високий рівень базового оснащення. У питаннях динаміки i20 досить стабільний і це дає впевненість, якої не вистачає у деяких альтернативах.

7. Dacia Sandero

Sandero не може похвалитися супер характеристиками, але в салоні має зручні сидіння, зручно розташовані органи управління, пристойну економічність і приємний зовнішній вигляд.

8. Toyota Yaris

Yaris четвертого став найпривабливішою версією суперміні Toyota за весь час випуску. Виглядає він краще, ніж будь-коли, управляється дуже просто, а завдяки своїй трансмісії, напрочуд ефективний у повсякденному використанні.

9. Peugeot 208

Автомобіль має чудові ходові якості та динамічний двигун. Він може бути не таким різким чи швидким, лідери цього класу, але він далеко не "похмурий". Витонченість дизайну також вражає, як і продуктивність трициліндрового бензинового двигуна. Також вперше представлена електрична версія Peugeot e-208.

10. Audi A1 Sportback

A1 Sportback добре управляється, а його шасі налаштоване на агресивний стиль водіння. Водночас, на спортивній підвісці йому може не вистачати комфорту, а його рульове управління занадто нечуйне, щоб заслуговувати на похвалу.

"Апостроф" писав, які автомобілі вимагають багато грошей на ремонт.

Вас також може зацікавити:

Комфортні та надійні: названі топ-5 легкових авто для поганих доріг

Автоексперти назвали 5 бюджетних авто, які українці купували найчастіше

Не виправдали надій: топ-5 найгірших авто бренду Mercedes- Benz