RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Чому не можна заправляти авто, коли на АЗС стоїть бензовоз: докладне пояснення для водіїв

Існують водії, які відмовляються заправлятися не лише через ціни на бензин, а й поки що на заправній станції бензовоз зливає паливо до підземного резервуара.

"Апостроф" розповідає, чи є підстави для таких дій.

Читайте також: Чи потрібно прогрівати авто влітку: поради водіям

Як відомо, процес зливу пального дуже небезпечний. Цистерну заземлюють, під колеса ставлять спеціальні "черевики", щоб запобігти відкочуванню, і перевіряють цілісність пломб. Після цього оператор відбирає пробу палива, щоб уникнути попадання води та інших домішок. Заправка через колонки починається через 15-20 хвилин, коли пальне відстоїться.

Це важливо, оскільки, після зливу палива, з дна резервуара можуть піднятися відкладення, такі як дрібні частинки фарби, бруду або іржі. Якщо ці речовини потраплять у паливну систему, можуть засмітити паливні фільтри та викликати перегрів паливного насоса. Це може призвести до відмови клапана, який відповідає за підтримання тиску. У такому випадку помпа не зможе забезпечити достатній тиск, що може спричинити проблеми із запуском двигуна.

Навіть після заміни паливного фільтра пошкоджений бензонасос може продовжувати скидати тиск. Крім того, при їзді на високих оборотах зберігатиметься неправильний тиск, що може призвести до детонації, прогоряння поршнів, клапанів та інших вартісних пошкоджень. Отже, якщо на заправній станції є бензовоз, то заправлятися там не рекомендується.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в МВС попередили, що штрафуватимуть водіїв, які не пройдуть техогляд авто до кінця року.

Вас також може зацікавити:

Заміна склоочисника авто: про що повинен знати кожен водій

Про це потрібно пам'ятати: правила експлуатації задніх ліхтарів авто

Абетка автомобілістів: знаки та жести на дорозі, які варто знати всім