RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

За якої температури заборонено мити авто: поради водіям взимку

Не кожен водій знає, що до зимової мийки автомобіля слід підходити виважено, оскільки це може відбитися на лакофарбовому покритті та кузові "залізного коня".

"Апостроф" розповідає, за якої температури повітря експерти не рекомендують мити машину.

Читайте також: Водіїв закликали ніколи не використовувати цей метод проти льоду на лобовому склі

В холодну пору року поверхню транспортного засобу треба позбавляти шкідливих дорожніх реагентів та солі. Але таку процедуру, як мийка не варто проводити за дуже сильних морозів. Багато автомобілістів про це забувають, внаслідок чого лакофарбове покриття транспортного засобу ушкоджується.

Загалом, машину можна мити при температурі повітря до -10 градусів. А якщо показник опустився нижче за цю, то від проведення процедури варто відмовитися. Якщо водій все ж таки ризикне помити авто на відкритій мийці в таких погодних умовах, то вода, що опинилася на поверхні транспортного засобу, відразу замерзне. Крижаний шар, що утворився, зіпсує не тільки фарбу, але і такі матеріали, як пластик, метал і гума. Використання гарячої води ситуацію не врятує. Навпаки, з'явиться різкий температурний перепад, через який лак і фарба потріскається.

Якщо відвідати спеціалізовану мийку, то процедуру можна провести і при нижчій температурі, до -25 градусів. Крім того, важлива наявність теплого боксу. Також важливо, щоб авто знаходилося у приміщенні пів години до миття та стільки ж часу після.

Раніше "Апостроф" розповідав, як покращити видимість в дзеркалах у дощові дні.

  • Вас також може зацікавити:

Пожовтіли фари в машині: простий лайфхак, який поверне їм блиск та новий вигляд

Як правильно мити машину в домашніх умовах: 8 порад, щоб не було розводів

Що має бути в авто взимку: топ-6 предметів для кожного водія