RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Кольорові лінії та крапки на шинах авто: що вони означають

Автомобільні шини мають багато унікальних характеристик, які виробник, переважно, зазначає одразу на їх поверхні. Однією з таких характеристик є кольорове маркування у вигляді смуг чи крапок.

Далі "Апостроф" більш детально розкаже про їх необхідність та різновиди.

Читайте також: Може тріснути: що заборонено робити з лобовим склом взимку

Кольорові лінії

Кольорові лінії, що нанесені на поверхню шини, в основному використовуються в процесі виробництва для ідентифікації та категоризації. Вони допомагають виробникам швидко розпізнати різні типи шин, їхні розміри та специфікації на різних етапах виробництва чи тестування.

Це виробниче маркування полегшує співробітникам складу зберігати шини в одному місці. Також подібні смуги доводять, що покришки новенькі і не були використані.

Після того, як шини надходять безпосередньо до продажу або встановлення, ці лінії не мають практичного значення для споживача і зазвичай стираються під час нормального використання.

Кольорові крапки

Кольорові крапки мають більш практичне застосування при монтажі шини на диск. Їхнє значення може відрізнятися залежно від виробника. Загальноприйнятими вважаються наступні кольори для позначення:

  • Жовті мітки – наносяться на найлегше місце на шині. При установці вона має співпадати з найважчим місцем диску.
  • Червоні мітки – вказують на жорстку ділянку покришки. Якщо точніше, то це місце з найбільшим радіусом конкретної шини.
  • Білі мітки – позначають найбільш гнучку ділянку на шині. Такі мітки можуть зустрічатись не на всіх екземплярах шин. В ідеалі його поєднують з крапкою найбільшого радіуса диска.
  • Біла мітка з цифрами – особисте клеймо контролера якості на виробництві. Подібним чином вказується, що виготовлена шина відповідає всім критеріям.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже розповідав про те, як правильно вибрати зимові шини для авто.

  • Вас також може зацікавити:

Як знизити витрату палива в авто: топ-10 лайфхаків для водіїв

Чи треба переоформлювати страховий поліс: поради водіям при купівлі авто

Жовте коло з трьома крапками: що означає цей знак на авто