RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про важливе досягнення фільму про Євромайдан в США

Американська телеакадемія нагородила документальний фільм про Евромайдан "Зима у вогні", який номінувався на "Оскар", спеціальним призом The Television Academy Honors.

Як повідомляє Cultprostir, ця нагорода традиційно вручається стрічкам, які, на думку телеакадеміків, "надихають, підвищують обізнаність і мотивують до змін".

"Від імені моєї країни і всієї міжнародної команди, яка працювала над фільмом, я дуже вдячний за цю нагороду. Революція Гідності багато чому мене навчила і я прагнув задокументувати її і показати світу. Ця нагорода дуже важлива для України, яка продовжує свою боротьбу. Я хотів би присвятити приз всім тим, хто віддав своє життя за свободу", - сказав режисер фільму Євген Афінєєвський у своїй промові на церемонії нагородження.

"Ми дуже раді, і не тільки тому, що суспільна значимість фільму була настільки високо оцінена телеакадемією. На церемонії в Лос-Анджелесі було заявлено про унікальний краудсорсинговий досвід створення картини, через що вперше в історії кришталевих глобусів, вручених команді, було кілька. Один залишиться в американських колег, два інших – вже на шляху в Україну", - поділилася зі ЗМІ Ліна Клебанова, одна з українських продюсерів фільму.

Читайте матеріал "Апострофа: Політики на Майдані піарилися, а мій фільм про приголомшливих людей, — режисер "Зими в огні"