RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українці часто переходять на російську: легендарний артист вказав на проблему з мовним питанням в Україні

Знаменитий український музикант і лідер легендарної групи "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка в інтерв'ю "Апостроф.Лайм" вказав на важливу проблему з мовним питанням в Україні.

Він зазначив відмінність між носіями української та російської мов. За його спостереженнями, в українському середовищі україномовні завжди переходять на російську мову, чого не скажеш про російськомовних. Скрипка зазначає, що росіяни називали жителів Балтії націоналістами за те, що ті не розуміють російську.

"Те ж саме завжди говорили про Львів: "вони такі націоналюгі", "бандерівці", "вони нас ріжуть", а вони просто іноді не переходять на російську мову. Хоча частіше переходять! Коли їдеш в Карпати чи Закарпатті, у місцевих "генделиках" грає шансон, у Львові на радіо теж грає російська музика, раніше був шансон популярний, не знаю, як зараз. На дискотеках в Івано-Франківську, Коломиї, Тернополі, Львові МС ведуть російською мовою з московським акцентом", - зауважує співак.

На питання про те, чи дійсно так важливо, щоб офіціант обслуговував українською мовою відвідувачів, Скрипка дав однозначну відповідь.

"А це і є основа! Спочатку тебе не обслуговують українською, а потім у тебе забирають територію. Це практично той же процес, він починається з малого, а закінчується кров'ю. З цього все і починається!", - сказав співак.

Як повідомляв "Апостроф", травесті-артистка Монро різко висловилася про мовне питання в Україні.