RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Загострене почуття миру: відомий українець озвучив важливе спостереження про Маріуполь

Українська влада приділяє недостатньо уваги сучасній культурі і не сприяє створенню позитивного іміджу країни.

Про це розповів в інтерв'ю "Апостроф.Лайм" відомий український режисер, засновник незалежного театру "Дах", президент міжнародного фестивалю ГогольFest Влад Троїцький.

У приклад Троїцький ставить іспанське місто Більбао, яке стало важливим центром європейської культури після створення Музею Гуггенхайма, який спеціалізується на сучасному мистецтві.

"І це амбітний момент, як в Більбао, коли мер, здавалося, збожеволів і витратив мало не половину бюджету міста на будівництво Музею Гуггенхайма. Але це реально реформувало і трансформувало уявлення про місто. Чому у нас цей нещасний Театр на Подолі є каменем спотикання? Хоча це непогана архітектура. Де хоч один реально крутий центр в країні, пов'язаний з культурою? Це потрібно зробити", - розповів Троїцький.

За його словами, сьогодні робота над створенням культурних проектів в країні все більше впирається в корупційні скандали, які перешкоджають реалізації ініціатив.

Також на думку Троїцького, в Маріуполі на даний момент набагато чіткіше, ніж в Києві відчувається надія і світ, які допомагають трансформувати місто.

"До речі, ми в Маріуполі будемо робити ГогольFest. І я зустрічався з мером і йому розповів про Більбао. І у мене було дивне відчуття, що в Маріуполі надії більше, ніж в Києві. Здавалося б, прифронтовій місто, 30 км до лінії фронту, але, мабуть, це загострене почуття світу, здатність цінувати цю хвилину дає їм амбіцію реально трансформувати місто. Там йде ремонт драматичного театру. Правда, театр ще той за репертуаром ", - повідав Троїцький.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Є дивне почуття, що в місті на Донбасі надії більше, ніж в Києві - відомий режисер.