Футуролог на прикладі роману "Дилер реальності" пояснив, як діджиталізація змінює життя людини

Віртуальні персональні реальності, про які йде мова в футурологічному романі Ніколаса Дімітрова "Дилер реальності", цілком можуть бути реалізовані в недалекому майбутньому в реальному житті, оскільки передумови до цього вже існують.

Про це заявив доктор економічних наук, футуролог Андрій Длігач, пише "Апостроф" в матеріалі про роман "Дилер реальності" проти церкви?".

Він зазначив, що людство рухається до руйнування кордонів в креативності, а також між собою і штучним інтелектом.

"Наступний етап розвитку - децентралізований, що дає більше свобод для креативу і спів-творення - взагалі виключить кордону. В тому числі і кордон між світом людини і штучним інтелектом", - зауважив футуролог.

Андрій Длігач зазначив, що створення якихось "персональних реальностей", які згадуються в романі Ніколаса Димитрова, - питання найближчого майбутнього, оскільки схожі концепти вже успішно реалізуються.

"За сюжетом роману, велика корпорація працює над розробкою Персональних реальностей, за допомогою яких можна буде програмувати людей і впливати на їх прийняття рішень - цю ідею тепер навіть складно назвати фантастичною. Питання тепер ставиться інакше: коли це буде реалізовано. Ми вже живемо в світі програмованих реальностей, персоніфікації ринків і генного редагування людини. Значить питання цифрових сутностей і реальностей - це питання сьогодення, а не далекого майбутнього", - заявив він.