Стало відомо про важливе рішення щодо долі українського співака, засудженого до страти в Малайзії

Українському співакові Роману Золотарьову, якого 29 березня 2019 року у Малайзії засудили до страти, скасували смертну кару.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова на особистій Facebook-сторінці.

Золотарьов - екс-учасник шоу «Х-фактор» та «Битва хорів». Кілька років тому виїхав із України на заробітки. У квітні 2017 року, коли повертався на батьківщину, погодився перевезти до Лаосу чужу валізу з речами. Каже, що попередньо впевнився, що у ній немає нічого забороненого, як от зброя чи наркотики. Проте, під час пересадки у міжнародному аеропорту м. Куала-Лумпур був затриманий митними органами Малайзії. 29 березня 2019 року. Вищий суд м.Шах-Алам засудив Романа Золотарьова до повішання.

Одразу після того, як Роман потрапив під арешт, його батька звернувся за допомогою до українського омбудсмена. Людмила Денісова особисто зверталась до Голови комісії Малайзії з прав людини Тану Шрі Разалі Біну Ісмалілу з проханням сприяти звільненню Золотарьова. Наразі чоловік уже прилетів до України та зустрівся із рідними.

Проте, не всі українці вірять у невинуватість Золотарьова. Користувачі висловили здогад, що музикант, все ж таки, вплутався в історію з перевезенням наркотиків.

Як писав "Апостроф" раніше, 23 грудня п'ятьох обвинувачених в убивстві журналіста Washington Post Джамаля Хашоггі засудили до страти.