RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Рада прийняла важливий закон щодо підтримки культури: хто і за що зможе не платити

У вівторок, 16 червня, Верховна Рада України схвалила державну підтримку підприємств у сфері культури, креативних індустрій, туризму, малого і середнього бізнесу в зв'язку з карантином через коронавірус.

За відповідний законопроект №3377 у другому читанні проголосували 343 народних депутати.

Відповідно до прийнятого закону, передбачено зниження плати за наймання (оренду) майна на вимогу наймача (установи культури) протягом всього часу, коли майно не могло використовуватися у підприємницькій діяльності наймача в повному обсязі через введених обмежень.

Крім того, на період карантину та до 31 грудня 2020 року телерадіоорганізації і провайдери програмної послуги, які використовують радіочастотний ресурс, звільняються від оплати 50% вартості послуг Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.Також надаються додаткові можливості для роботи радіо шляхом внесення змін до ЗУ "Про рекламу".

Одержувачі державної допомоги, які зазнали втрат через обмеження або заборону діяльності в умовах карантину, на період дії карантину та до 31 грудня 2020 року звільняються від обов'язку повідомляти Уповноважений орган про отримання нової державної допомоги.

За оцінками профільного комітету Верховної Ради, очікувані втрати доходу в культурній індустрії і туризмі за період з 16 березня до 1 травня 2020 року становитимуть 5,8-8,7 мільярда гривень.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України заборонила банкам стягувати неустойку за прострочення платежів в особливий період, пов'язаний з введеним рішенням уряду карантином.