RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Харків’яни – не "баласт нації": від репера Ярмака вимагають вибачень

Реп-виконавець Ярмак, який розмістив у соцмережах фото харків'ян із підписом "Зіваки-гречколюби. Баласт нації!" образив харків'ян, незалежно від того, як вони ставляться до творчості Світлани Лободи, під час виступу якої було зроблено фото.

Ярмак має вибачитися, вважає блогер-харків’янин Андрій Миселюк, особливо якщо врахувати російськомовну творчість репера і його намагання виправдати путіна, йдеться у матеріалі "Українських новин".

"У харківського приятеля в мережі побачив фото з людьми на її (Лободи) концерті й з підписом "Зіваки-гречколюби. Баласт нації!" Саме так – зі знаком оклику. Вмить відчув хвилю висотою в дев’ятий вал образи за харків’ян, яких якісь черговий поборник за чистоту нації невідомо по якому праву усіх гуртом обізвав "баластом нації", - обурився Миселюк.

Він зазначив, що з 2014-го харків’яни пережили корінну ломку стереотипів і вийшли з неї переможцями, оскільки "у головах по крихтах перемелювали сприйняття росіян – замість близьких і зрозумілих сусідів та друзів з’явились безжальні вороги".

Блогер припускає, що серед людей, які потрапили на знімок Ярмака, могли бути і його знайомі. Зокрема - студенти Харківського національного університету імені Каразіна, який є alma mater Миселюка, а також ті, хто просто живуть поруч.

"Інші харків’яни на цьому фото, серед яких цілком могли бути й ті, хто захищав Харків чи втратив когось із рідних чи друзів під час війни – це теж виявляється "баласт нації", – пише блогер.

Він також провів невеличке розслідування стосовно "правдоруба", який образив містян: "Глянув у Вікіпедію - "Олекса́ндр Валенти́нович Ярма́к, більш відомий під псевдонімом Ярмак (англ. Yarmak; стилізовано як YARMAK, ЯрмаК) — реп-виконавець з України. Тематика пісень: від жартівливих та любовної лірики до соціальної справедливості".

За висновками блогера, звертає на себе увагу те, що "борець за чистоту нації" свої власні твори "виконує переважно російською" і має в репертуарі лише декілька пісень українською. До того ж, Ярмак в одному зі своїх інтерв'ю перекладає відповідальність за війну з путіна на інших людей.

Свою відповідь Ярмаку Миселюк виклав у коротенькому кліпі з уривками пісень репера і його проросійськими висловлюваннями. Цим кліпом блогер поділився у себе в Facebook.