RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​"Втрачений" шедевр: в Італії картину Ботічеллі знайшли у жахливому стані, фото

В італійському Неаполі виявили картину художника епохи Відродження Сандро Боттічеллі. Витвір мистецтва вартістю близько 109 мільйонів доларів був у жахливому стані.

Про це повідомляє artnet news.

Читайте також: Картину Боттічеллі продали на аукціоні за рекордну суму - колишній власник купив її майже за безцінь

Йдеться про картину "Мадонна з немовлям", написану в 1481–1482 рр.. Наразі урядова установа Неаполя, якій доручено захищати культурну спадщину, взяла під її опіку.

Робота знаходилася в каплиці Санта-Марія-делле-Граціє в Сан-Марія-ла-Каріта, пізніше її з невідомих досі причин передали сім'ї Сомма.

Мадонна з немовлям Фото: Finestre sull'Arte

Італійська влада відвідала сім'ю Сомма, щоб оглянути картину, ще понад 50 років тому. Потім картину передали суперінтенданту Маріано Нуццо.

Тепер держава вирішила арештувати живопис, пославшись на статтю 43 Кодексу культурної спадщини країни, тобто на гарантію безпеки картини та забезпечення її збереження.

"Картина знаходиться в дуже поганому стані, на ній фактично видно відшарування барвистої плівки, випадання кольору, потертості та хроматичні зміни, спричинені як перефарбуванням, так і окисленням перефарбованих захисних лаків", - йдеться у заяві.

Наразі карабінери з'ясовують, чи справді картина належить сім'ї.

"Якщо ми підтвердимо, що сім'я, яка володіла нею, не мала права її зберігати, тоді вона перейде до рук держави. В іншому випадку вона могла б залишитися власністю сім'ї, але бути виставленою в музеї для забезпечення більшої безпеки", - заявила влада.

Картину досліджуватимуть Фото: Finestre sull'Arte

Нагадаємо, більше століття французька сім'я зберігала у своїй колекції картину Вінсента Ван Гога "Вулична сцена на Монмартрі". Раніше її вперше виставили на загальний огляд.

  • Вас може зацікавити:

Чоловік купив за долар дивну картину, і через 20 років дізнався її нову ціну - різниця величезна

Вчені розкрили секрет "Мони Лізи": експеримент да Вінчі був успішним

Юна і з широким декольте: нейромережа створила сучасну версію "Мони Лізи" да Вінчі