RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Окуева розповіла про замах на неї з чоловіком у Києві: опубліковано фото

Відома учасниця АТО Аміна Окуєва розповіла подробиці замаху на неї та її чоловіка Адама Осмаєва в центрі Києва.

За словами народного депутата Ігоря Мосійчука, який разом Окуєвою знаходиться у лікарні, кілер під виглядом французького журналіста домовився про інтерв'ю через помічницю Савіка Шустера.

Фото: Facebook/Ігор Мосійчук

"Сьогодні відбулася вже четверта їхня зустріч. Їдучи в автомобілі з Аміною і Адамом кілер зупинився і попросив пересісти їх обох на заднє сидіння щоб нібито зробити фото для журналу. Коли вони пересіли кілер сказав, що привіз їм подарунок - дістав пістолет "Глок" і тричі вистрілив в Адама ", - повідомив Мосійчук у Facebook.

За його словами, у Осмаєва переламані ключиці, пробиті легені, кулі застрягли в хребті.

У момент, коли кілер почав стріляти по Адаму миттєво спрацювала реакція у Аміни і вона у відповідь випустила чотири кулі, додав депутат. Він також розповів, що у кілера чотири кульових поранення, однак стан стабільний, видалена частина легких.

За словами прес-секретаря Міністерства внутрішніх справ Артема Шевченка, Аміна Окуєва законно використала нагородний пістолет ПМ.

Він також повідомив, що злочинець маскувався під іноземного журналіста французького видання Le Mond, але позначки в його українському паспорті свідчать про неодноразовий перетині ним кордону з Білоруссю і РФ.

Фото: Facebook/Artem Shevchenko

"Російський кривавий слід в цьому злочині - так само очевидний, як плями крові чоловіка в одязі Аміни. Прохання до медіа - не турбувати поки її, крім того, що вона буде давати свідчення слідству, життю цієї героїчної жінки загрожує реальна небезпека", - додав Шевченко.

Фото: Facebook/Artem Shevchenko

Нагадаємо, раніше користувачі соцмереж бурхливо відреагували на замах на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву в центрі Києва.