RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Коболєв не захотів пояснювати Київраді, чому залишив жителів столиці без гарячої води - депутат

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв відмовився пояснювати перекриття киянам гарячої води, що він мав зробити на засіданні Київради.

Про це у себе в Facebook написала столичний депутат, лідер «Центру розвитку міста» (ЦРМ) Людмила Костенко.

«Є таке влучне українське слово, яке ми з вами часто використовували на Майдані – «ганьба». Так ось хочу сказали його пану Коболєву, керівнику НАК «Нафтогаз», бо він поводиться ганебно та негідно чоловіка! Через незрозумілу особисту позицію цього пана, в якого й так вельми сумнівна репутація, 3 тисячі столичних будинків залишаються без гарячої води. Ми запросили його на засідання Київради, щоб він пояснив свою позицію. Що б зробив справжній чоловік? Прийшов би та відповів на усі питання. Що зробив Коболєв? Не прийшов, сховавшись десь у будівлі «Нафтогазу». Це при тому, що з НАК до Київради півтори хвилини пішки! Може в нього є більш нагальні справи? Наприклад, купити собі ще одного «мерседеса» чи «порше». Та й напевно в його заміському палаці масштабів «Міжгір’я» завжди є гаряча вода», – припустила Костенко.

Вона нагадала, що «Нафтогаз» вимагає від столиці сплатити борг приватної компанії «Київенерго» в розмірі 1,2 мільярда гривень.

«Для міста ці кошти – це, наприклад, 15 нових дитячих садочків, які б могли повністю ліквідувати чергу в дошкільні заклади освіти. Що ця сума для керівництва «Нафтогазу»? Мабуть, не так вже й багато. Адже нещодавно наглядова рада компанії виділила сама собі $46 мільйонів на премії. Це 1,196 млрд гривень за курсом 26! Зауважте: сума майже дорівнює тому незаконному боргу у 1,2 млрд гривень, який від міста вимагає «Нафтогаз». Тобто для них це, вважайте, лише додаткова премія», – зазначила депутат Київради.

Лідер ЦРМ підкреслила, що розцінює дії «Нафтогазу» як шантаж. Тим більше, що з 1 серпня компанія погрожує Києву ще й відключенням електроенергії. За її словами, для великого міста це техногенна катастрофа.

«На засіданні Київради депутат Олександр Харченко влучно сказав, що вони там у «Нафтогазі» усі «уху їли». Хочу запевнити, що ми не дозволимо так ставитись до киян. Якщо НАК не піде на компроміс і не підпише угоду на газопостачання в столиці, то організуємо акцію біля його будівлі. Якщо все одно не дійде, що з киянами так не можна, то відріжемо комунікації. Якщо потрібно, то будемо ночувати під «Нафтогазом». Ми змусимо Коболєва повернути киянам гарячу воду та не допустимо техногенної катастрофи в столиці!» – підсумувала Людмила Костенко.