RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У київському басейні помер чоловік: очевидець розкрив скандальні подробиці

У середу, 26 червня, в басейні київського спорткомплексу Sport Life помер чоловік.

Про це повідомляє видання "Факти".

Трагедія сталася в районі Позняків на вулиці Драгоманова. Як підкреслили очевидці того, що сталося, черговий тренер і лікар вели себе непрофесійно і не змогли надати людині першу допомогу. А в самому спорткомплексі не було навіть кисневих масок. На місце також приїхали лікарі швидкої медичної допомоги, проте їм залишалося лише констатувати смерть.

"Коли цей чоловік почав тонути, поруч був тільки один тренер, і той зреагував пізно. Він підійшов тільки через кілька хвилин, коли чоловіка вже дістали люди, які плавали поруч. Люди почали робити чоловікові непрямий масаж серця. Тренер просто стояв поруч і спостерігав, як це роблять інші. У нього був дуже розгублений вигляд. Потім він спробував пару раз зробити непрямий масаж серця. Штатний медик з'явилася тільки через сім хвилин. Вона йшла неквапливою ходою і несла з собою медичну сумочку. Замість того, щоб рятувати людину, вона для чогось почала сперечатися з тренером. Але ж йшов дорогоцінний час! Потім медик відкрила сумочку і почала чогось діставати бинти. Виявилося, там тільки бинти і були. Ні кисневих масок, ні адреналіну, ні дефібрилятора. У них не було елементарних речей для реанімаційних заходів! І єдине, що могла зробити медик - це спробувати непрямий масаж серця. Не допомогло", - розповів свідок подій.

Він також зазначив, що "швидка" приїхала тільки через п'ятнадцять хвилин. Очевидно, було вже пізно.

"Лікарі робили масаж серця, міняли положення тіла, зробили кардіограму, на цьому все закінчилося. Чоловіка не врятували. На вигляд йому було трохи більше 40 років... Я не знаю, чому він почав тонути. Кажуть, зупинилося серце. Але в спорткомплексі точно не зробили все можливе, щоб його врятувати. Швидше навпаки - вони не знали, що потрібно робити. Тренер розгубився, а медик прийшла без елементарного обладнання. На мій погляд це ніщо інше як халатність", - пояснив свідок.

НП в спорткомплексі вже спровокувала скандал у соцмережах. Люди згадали, що в цій мережі фітнес-клубів це вже не перший подібний випадок. Так, в листопаді 2018 року в Sport Life на Подолі потонув чоловік-інвалід, якому було близько 30 років. У березні 2019-го помер відвідувач Sport Life на Троєщині в Києві. А в квітні 2019 року в спортклубі цієї ж мережі в Кременчуці потонув 44-річний чоловік.

"Сотні раз говорив з керівництвом цього клубу про те, що дефібрилятор коштує дешевше одного абонемента, - написав у Facebook глава Всеукраїнського союзу парамедиків Ярослав Вус. - Там, де є фізичні навантаження, повинні бути хоча б дефібрилятор і лікар або дефібрилятор і людина з мізками. Ні в цьому, ні в інших клубах знайти людей з мізками неможливо. У них тоне людина, а ці фізкультурники нічого не роблять. НІЧОГО".

"Я колись запитала свого тренера в Sport Life, чи проходять вони курси з надання першої медичної допомоги і чи є у них дефібрилятор. Немає і немає. Хоча це спортзал, де підвищені ризики випадків зупинки серця!" - написала в коментарях одна з відвідувачок спорткомплексу Юлія.

Журналісти видання направили офіційний запит в мережу фітнес-клубів Sport Life: "Чому в спорткомплексах немає елементарного обладнання для реанімаційних заходів? І чому ні тренер, ні черговий медик не поспішали надавати допомогу людині, якій стало погано?". Однак відповідь преса поки не отримала. Відзначають , що і зв'язатися з прес-службою спорткомплексу по телефону не вдалося - номер прес-центру відмовилися повідомити як на гарячій лінії, так і в центральному офісі Sport Life.

Як повідомляв "Апостроф", 27 червня в Києві неподалік від нудистського пляжу виявили тілопотонулого чоловіка.