RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як будуть ховати померлих від коронавірусу киян: важливе зауваження

Для поховання людей, померлих від COVID-19, в Києві передбачена процедура кремації.

Коронавірус вбив майже 60 тисяч осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив мер міста Києва Віталій Кличко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами столичного мера, згідно з протоколом лікарів, для померлих від коронавірусу в Києві церемонії поховання скасовані і передбачена кремація.

"Є протокол лікарів для того, щоб поширення інфекції не відбувалося. Щодо цього протоколу церемонії поховання скасовано і прописано в цьому протоколі кремація", - підкреслив Кличко.

У той же час на сьогодні в Україні затверджено наказом МОЗ тільки один протокол - "Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)". У ньому взагалі не йдеться про поховання.

На офіційному сайті міністерства інших наказів МОЗ або постанов головного санітарного лікаря по похованню померлих немає.

У прес-службі Міністерства охорони здоров'я Hromadske підтвердили, що померлих від коронавірусу ховають як зазвичай, вимог про кремацію офіційно не озвучено.

"Поки йдуть поховання. Якщо будуть зміни, Ляшко (головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, - Апостроф) в першу чергу про це скаже", - сказали у відомстві.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що тіло померлого від коронавірусу 68-річного пенсіонера в Тернопільській міській інфекційній лікарні видали родичам для поховання в чорному пакеті.