RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Нові смерті і закритий аеропорт: яка ситуація з коронавірусом у Києві

Станом на 16 червня в Києві коронавірус COVID-19 діагностували ще у 28 осіб.

"Апостроф" розповідає все, що відомо про ситуацію в столиці на даний момент.

За добу двоє людей померли внаслідок захворювання на коронавірус.

Серед захворілих за 15 червня:

  • 17 жінок у віці від 20 до 92 років;
  • 9 чоловіків від 18 до 75 років;
  • 1 дівчинка, якій 9 років і 7-річний хлопчик.

У лікарні столиці госпіталізували 2 пацієнтів. Інші - на самоізоляції, під контролем медиків.

Найбільше випадків захворювання за минулу добу виявили в Дарницькому районі -7, Деснянському - 5. Але також в Дніпровському - 4 випадки.

На сьогоднішній день в Києві вже 3 985 підтверджених випадків захворювання COVID-19.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що така кількість хворих за добу, на жаль, не свідчить про те, що вірус різко відступив.

"Оскільки вчора в МОЗ, куди надсилають всі результати лабораторних досліджень, у зв'язку з установкою нової програми по реєстрації випадків захворювання і перебоями в роботі інтернету, деякі дані оброблялися з запізненням", - написав він.

Мер підкреслив, що "Київський лабораторний центр МОЗ України" робив дослідження в звичайному режимі, але зміг внести дані в загальну систему вже після звітного періоду.

Скасовані рейси і закритий аеропорт

Міжнародний аеропорт "Київ" скасував всі регулярні міжнародні пасажирські рейси через ситуацію з коронавірусом, обмеження будуть діяти до 03:00 17 червня.

"Міжнародний аеропорт" Київ "не обслуговує регулярні міжнародні пасажирські рейси до 03:00 за місцевим часом, 17.06.2020, в зв'язку з продовженням дії карантину COVID-19 в місті Києві, згідно з постановою Кабінету міністрів України №392 від 20.05.2020 року", - сказано в повідомленні.

Що буде з карантином

Через зростання захворюваності на COVID-19 в Україні вирішили посилити контроль за дотриманням карантину. Зокрема, контролюючим органам було доручено посилено перевіряти дотримання суб'єктами господарювання протиепідемічних норм.

У той же час про повернення до жорсткого карантину не йдеться, заявив напередодні головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, ослаблення карантину і збільшення кількості заражених показує правильність обраної державою стратегії щодо введення жорсткого карантину на початку епідемії.

В Україні продовжить діяти адаптивний карантин з трьома базовими індикаторами, але якщо в області три дні поспіль один з індикаторів буде перевищувати показники, то комісія зобов'язана провести регіональне засідання і визначити причини, чому так відбувається.

"Комісія ТЕБ та НС повинна визначити ту сферу економіки, яка дає більш негативний результат по поширенню коронавірусу і повинна повернутися до зменшення послаблень, тобто повернутися до попереднього етапу", - пояснив Ляшко.

Варто нагадати, що критерії адаптивного карантину:

  • інцидентність – тижнева кількість випадків COVID-19, яка повинна складати менше 12 осіб на 100 тисяч населення;
  • завантаженість ліжок - менше 50%;
  • кількість тестувань методом ПЛР і ІФА - більше 12 на 100 тисяч населення за останні сім днів.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні відразу дві області продемонстрували нульову захворюваність на коронавірус за добу, 15 червня.