RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Києві чоловік зустрів грабіжників з карабіном: викликана поліція влаштувала свавілля

У Києві нахабні злодії намагались обікрасти квартиру з господаром всередині, та він зустрів їх з карабіном та викликав поліцію, яка здивувала своїм свавіллям.

Як передає "Апостроф", про це написав власник квартири Володимир Ковальчук.

"Почув, що хтось пробує відчинити вхідні двері до квартири. Дивлюсь на камеру спостереження - якійсь організм длубається у замку. Відкриваю різко двері, особа отримує дверима по корпусу. "Що ви тут робите?" "Ми тут - працюємо." (починають бикувати, лізуть битися, не дають закрити двері) Закриваю другі двері до квартири телефоную о 16.18 телефоную на 102, повідомляю про подію. Організми гамселять у другу дверь. Беру зареєстрований мисливській карабін, виходжу до "гостей". Гості різко згадують, що їм кудись треба", - написав він.

Згодом приїхали правоохоронці, яких, за словами потерпілого, не цікавив факт незаконного проникнення у квартиру, їх турбувала зброя та дозвіл на неї. Чоловік показав одному із них дозвіл та чекав слідчо-оперативну групу.

"Перша "слідча" група з'явилася приблизно о 18.00 До цього часу вже надруковано заяву про злочин по ст.162 ККУ поліція приймати її відмовляється. Представник дозвільної системи перевіряє вкотре дозвіл на зброю. Каже, що буде складати на мене протокол за ст.191КУпАП. Не заперечую, кажу - складайте. Буду оскаржувати. Не складає. Йдуть з квартири", - написав потерпілий.

Пізніше чоловік поскаржився на гарячу лінію Нацполіції, а також черговому по місту.

"Ближче до 21-ї приїжджає оперативно-слідча і її керівник телефонує при мені черговому і, увага, реєструє подію у ЄРДР за ч.4 ст.296 КК України. Наполягає на обшуку. Дозволу слідчого судді - нема. Слідчий наполягає на тому, що ч.3.ст.233 КПК України дає йому таке право. Погрожує спєцназом ( це цитата). Гамселить у двері. Навіщо йому обшук? Щоб вилучити зареєстрований належним чином карабін. Дитина дивиться на весь цей цирк широкими очима. Єдине, що син запитав мене: "Тату, коли ми виїдемо з цієї країни?" - написав Ковальчук.

Як повідомляв "Апостроф", 15 серпня в Києві стався кричущий випадок - на вокзалі активісти громадсько-політичного руху "Суспільство Майбутнього" упіймали злодіїв, однак поліцейські, яким повідомили про злочин, затримали не зловмисників, а самих активістів.