RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Києві пройшов марш солідарності з білорусами

У Києві близько сотні людей зібралися на Майдані Незалежності, щоб підтримати протестувальників у Білорусі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радио Свобода".

Учасники розгорнули великий стяг біло-червоно-білого кольору, який у Білорусі використовують учасники протестів, і пройшли маршем центральними вулицями Києва до посольства Білорусі.

"14 вересня громадянин Лукашенко, який незаконно утримує владу в Білорусі, і Путін збираються разом, щоб обговорити нові умови так званої "поглибленої інтеграції". Білоруський народ "не надавав Лукашенку жодних повноважень обговорювати та підписувати документи, які дотичні долі Білорусі", - зазначили організатори.

Учасники акції тримали прапори та плакати, скандували "Живє Бєларусь", "Йди" і "Лукашенка – в автозак", а також співали пісні гурту "Ляпіс Трубецкой".

Як повідомляв "Апостроф", 13 вересня на проспекті Незалежності в Мінську помітили колону військової техніки. Силовики готуються до розгону недільної акції протесту проти Олександра Лукашенка.

Додамо, що у суботу, 12 вересня, під час Маршу жінок в Мінську невідомі люди в зеленій формі і балаклавах затримали його кількох учасниць. Захищаючись, жінки зривали маски з нападників.