RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

У такому безладі обов'язково рвоне: лікар дав тривожний прогноз щодо "коронавірусного" госпіталю в Києві

Голови ОДА зараз шукають в районних центрах приміщення під розміщення хворих на коронавірус. На госпіталь планують перетворити і столичний Палац спорту.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Ми зібрали потреби по обладнанню, дали завдання ДП "Медичні закупівлі", щоб там проаналізували ціни, і запускаємо постанову, якою виділимо на це кошти, і починаємо розгортати госпіталь у Палаці спорту", - заявляв головний санлікар України Віктор Ляшко.

Разом з тим, за словами глави Держспоживслужби в Києві Олега Рубана, остаточного рішення з приводу госпіталю в Палаці спорту поки немає.

"Це дискусійне питання, він на всіх рівнях обговорюється і приймати рішення буде Кабмін і МОЗ", - пояснив Рубан.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 4 листопада заявив, що Україна потребує 25 тисяч додаткових ліжко-місць в спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним.

Однак інших приміщень крім лікарень, "обладнаних всім необхідним", в Україні немає.

"У військових є таке поняття при розгортанні медичних підрозділів - намет агонізуючі хворих. Той же Палац спорту годиться під такий намет, де люди будуть подалі від очей вмирати. Там немає ніякої інфраструктури. Як будуть людям давати кисень? Концентраторами? Так їх треба мати, а їх немає ", - каже епідеміолог Олексій Галімський.

Ставити там кисневі балони теж проблематично. По-перше, виробники кисню не справляються з діючими лікарнями, а, по-друге, кисень пожежонебезпечний, тому балони з киснем в приміщенні не тримають, потрібна розводка.

"А розводки немає, взяти її ніде, а зробити нікому. Або там буде пожежа і крематорій, коли рвоне балон, а він рвоне обов'язково в такому бардаку, або це таки намет агонізуючих хворих без подачі кисню", - констатував Олексій Галімський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сортування пацієнтів, крематорій в Палаці спорту і "намет агонізуючих хворих": коронавірус поставив владу у безвихідь.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКиїв
Теги: