RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Рідні не можуть оговтатися від шоку: в Києві морг переплутав тіла і кремував не ту покійницю

У морзі Києва переплутали тіла двох жінок, що привело родичів покійниць в шок.

Про це повідомляє ТСН.

Плутанину помітила одна з близьких небіжчиці Катерина Розвєєва, яка ховала свою тітку. Вона приїхала в морг на Оранжерейній на впізнання перед похоронами, але в труні побачила іншу жінку.

Жінка викликала на місце поліцію. Однак виявилося все не так просто: їй довелося 8 годин доводити "підміну" санітарам, керівництву моргу і поліцейським. Вона стверджувала, що в труні під прізвищем її тітки лежить інша жінка.

"Ця жінка старша, у неї довге волосся до плечей світлого кольору. Моя тітка була онкохвора після двох хімій. У неї навіть не було волосся. Це неможливо було переплутати", - розповіла племінниця померлої.

Тітка Катерини хворіла на рак і перебувала в пансіонаті. Родички спілкувалися по відеозв'язку в інтернеті через пандемію коронавірусу. Тому Катерина точно знала, як виглядає її тітка.

В той день в пансіонаті померли відразу дві жінки. У них нібито були однакові прізвища і діагнози. Їх тіла в один день доставили до моргу, зазначила Розвєєва.

Племінниця пред'явила поліції фото і документи тітки. Тоді стало ясно, що померлих дійсно переплутали. Але до приїзду жінки в морг ритуальна служба забрала тіло її тітки і передала його іншій родині. Ті не помітили плутанини, оплакали "свою" родичку і кремували її.

Родичі, які поховали чуже тіло, відмовилися спілкуватися з журналістами. У ритуальній службі пояснили, що покійну родичку її близькі могли не впізнати через шок. Могли думати, що обличчя змінилося після смерті, також додав ефекту макіяж, а волосся було приховане.

У той же час в ритуальній службі підкреслили, що такий випадок з ними стався вперше, коли людей переплутали з документами і передали родичам не те тіло.

У морзі від коментарів також відмовилися.

Адвокат Володимир Єніч сказав, що такі випадки дуже рідкісні. Все схоже на те, що працівники моргу переплутали бирки жінок з однаковими прізвищами.

"Це не стаття, яка передбачає позбавлення волі, але важливий принцип, який може бути застосований, - позбавлення права займатися певною діяльністю. Тобто, людям, які плутають тіла, напевно не потрібно цим займатися", - зазначив юрист.

Слідство повинно встановити винного, який допустив помилку. Але в поліції коментарі журналістам не дали.

За словами Єніча, родичі, які постраждали від халатності, можуть розраховувати на моральну компенсацію. Катерина зазначила, що вирішила дане питання з ритуальною службою.

Сім'ї домовилися, що обміняють тіло на урну з прахом тітки Катерини, яку помилково кремували. Все це родичі зроблять за допомогою ритуальної служби.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві відмовляються ховати людей, які померли з діагнозом коронавірус. Єдиний варіант - кремація і йому немає альтернативи.