RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Фантомний патруль" у Києві: озвучено перші результати роботи

26 січня, у середу, стала відомою інформація про результати роботи чотирьох автомобілів "фантомних" патрулів, які відучора виїхали на дороги та вже встигли зафіксувати 990 випадків перевищення швидкості. Було виписано відповідну кількість адмінпостанов.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на фейсбук-сторінку Антона Геращенка.

"Фантоми" почали фіксування порушення швидкісного режиму з автоматичною моментальною передачею інформації про порушення до центру автофіксації для винесення постанов про адміністативне правопорушення.

Головна відмінність "фантомних" патрулів від стаціонарних камер автофіксації перевищення швидкості полягає в тому, що їхнє місцезнаходження завжди лишається в таємниці.

Приклад постановиФото: Фейсбук

"Завдання "Фантомів" це не збирати гроші до казни, а робити дороги України безпечнішими. минулого року команді МВС разом з командою Мінінфраструктури, та в цілому завдяки роботі Парламента, підтримці Президента і Кабміну вдалось досягнути вражаючих результатів по зниженню смертності на дорогах (знижения смертности в 21 році у порівнянні з 2020 роком склало 8,7 %. Вдалось зберегти 303 людських життя), ми не повинні зупинятись на досягнутому", - наголошує Антон Геращенко.

У 2022 році планують закупку ще 30 автомобілів "Фантом", а в 2023 - 50. За словами Геращенка, цієї кількості буде достатньо, щоб створити умови для раптового контролю швидкості в потоці за допомогою використання напівавтоматизованих камер "Truecam".

До того ж, наразі розробляється законопроєкт про вимірювання середньої швидкості автомобіля на певних участках автомагістралей.

Раніше "Апостроф" показував, як працює "фантомний патруль" у Києві: у мережі з'явилось фото.