RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В інтернет очікується масштабний дисконнект: названо небезпечну дату і причини

Інтернет-користувачі можуть відчути проблеми з роботою мережі після 11 жовтня в зв'язку з оновленням криптографічних ключів, які служать захистом для системи доменних імен (DNS).

Про це з посиланням на прес-службу корпорації з управління доменними іменами і IP-адресами (ICANN) повідомляє "Obozrevatel".

Ця зміна ключів стане першою в історії інтернету. Ключі були введені в 2010 році за ініціативою ICANN. Вони забезпечують захист у процесі дозволу доменних імен, тобто перетворення імені інтернет-ресурсу в числову IP-адресу.

До появи захисного механізму шахраї могли перехоплювати запити від комп'ютера користувача і непомітно замінювати IP-адреса "місця призначення" на неправильні. Таким чином, користувач, сам того не знаючи, підключався до сервера шахраїв.

Як відзначають експерти, заміна ключів пов'язана не з тим, що вони були скомпрометовані або зламані, а з метою профілактики. Процедура по заміні планувалася ще кілька років тому, проте була відкладена через низьку готовність провайдерів. Тепер вони, за словами експертів, підготовлені краще, однак перебої в роботі серверів, особливо у малих операторів зв'язку, все одно можуть відбутися.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на початку серпня в роботі соціальної мережі Facebook стався масштабний збій, який торкнувся жителів Америки, Європи та Азії.