RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Канал КРТ, через який в Києві відбулися сутички, позбавили ліцензії

Сьогодні, 30 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (НСУТР) на онлайн-засіданні відмовився продовжувати ліцензію телеканалу "КРТ".

Про це повідомляється на сайті "Страна".

Як відомо, Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ "Телестудія" Астра-ТБ "(" КРТ ", Київ)" за вживання в ефірі мови ворожнечі і підбурювання до дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності ".

Перевірка призначена на підставі звернень Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та громадської організації "Альянс.Глобал".

У зверненнях йшлося про поширення ліцензіатом при трансляції 12 червня передачі "Гаряча лінія" на тему: "ЛГБТ-парад: пропаганда чи захист прав меншин?" (з повтором 13 червня), в ході якої ведучі передачі не намагалися перешкодити її учасникам висловлювати мову ворожнечі по відношенню до ЛГБТ, не підтримали полеміку рівних точок зору і використовували лексику, застосування якої вважається нетолерантною по відношенню до ЛГБТ.

"З огляду на викладене Нацрада не підтримала проект про продовження ліцензії телеканалу "КРТ" і повернеться до розгляду цього питання пізніше", - йдеться в рішенні регулятора.

Позиція телеканалу

Журналісти запевнили, що будуть продовжувати захищати канал "методами законної прямої демократії та зверненням в українські та міжнародні суди, до міжнародних правозахисних організацій".

Раніше представники телеканалу заявили, що Нацрада намагається припинити їх діяльність, порушивши встановлені законом терміни надання ліцензії.

Варто додати, що в травні НСУТР повинна була розглянути питання про продовження ліцензії телеканалу "КРТ". Таке продовження передбачено процедурою, яка періодично проводиться для будь-якого телевізійного ЗМІ.

Однак, замість проведення стандартного засідання для розгляду питання про продовження ліцензії і винесення рішення щодо подальшої трансляції, яке Нацрада зобов'язана винести завчасно, цей офіційний орган прийняв рішення про призначення 5-ти позапланових перевірок.

Як писав "Апостроф", в четвер, 30 липня, в центрі Києва під Нацрадою з питань теле- і радіомовлення відбулися зіткнення активістів з протестуючими в ході протестної акції телеканалу "КРТ".